Procurorul-șef european Laura Codruța Kovesi s-a întâlnit cu Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu – măsurile necesare pentru buna funcționare a Parchetului European (EPPO) la nivel național

JUSTIȚIE. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu procurorul-șef european Laura Codruța Kovesi, căreia i-a transmis că vor fi luate toate măsurile necesare pentru buna funcționare a Parchetului European (EPPO) la nivel național.
 
Potrivit unui comunicat de presă transmis marți de Ministerul Justiției, Kovesi a mulțumit pentru măsurile deja luate pentru sprijinirea EPPO în România și, în special, pentru asigurarea unui sediu adecvat.
 
Cei doi oficiali au convenit asupra necesității de a debloca, în viitorul apropiat, o nouă procedură de recrutare a procurorilor europeni delegați, având în vedere că nouă posturi din schema națională sunt încă vacante, Kovesi apreciind că a fost menținut status quo-ul legislativ care reglementează poliția judiciară pusă la dispoziția EPPO.
 
În cadrul reuniunii, au fost discutate și posibile modificări ale Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 privind punerea în aplicare a unei cooperări consolidate în ceea ce privește instituirea Parchetului European, transpunerea Directivei 2019/1937 din 23 octombrie 2019 privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii și modificarea normelor naționale pentru a transpune integral Directiva 1371/2017 privind lupta împotriva fraudei îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal.
 
“Am sprijinit și vom continua să sprijinim Parchetul European și vom lua toate măsurile necesare pentru buna funcționare a acestuia la nivel național. În același timp, vom susține toate inițiativele Comisiei Europene și ale Consiliului UE de consolidare a Parchetului și de extindere a competențelor acestuia pentru a include urmărirea penală a nerespectării sancțiunilor UE”, se arată în comunicatul citat de Predoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare