53 de școli, licee, grădinițe și instituții beneficiază de energie solară în urma unui proiect caritabil finanțat de Renovatio în valoare de 500.000 de euro

EDUCAȚIE. Companiile din cadrul ecosistemului Renovatio, unul dintre liderii domeniului energiei solare și tehnologiei verzi din România, au alocat recent o finanțare de 500.000 de euro pentru un proiect caritabil de amploare. Acest proiect a implicat instalarea a 53 de sisteme fotovoltaice pe acoperișurile a numeroase școli, licee, grădinițe și instituții publice și culturale din 12 județe ale țării.

Renovatio a sprijinit financiar Proiectul “Educație prin Energie Regenerabilă,” inițiat de Asociația Din Drag și Dor Pentru Comunitate.

Cele 53 de sisteme fotovoltaice au fost distribuite în 12 județe din România. În acest context, 24 de astfel de sisteme au fost instalate în județul Galați, 6 în Bacău, 5 în Ialomița, 4 în Călărași, 4 în Constanța, 2 în Satu Mare, 2 în Olt, 2 în Dolj, și câte 1 în Giurgiu, București, Dâmbovița și Cluj.

Aceste instalații fotovoltaice au generat până la data de 7 septembrie 2023 un total de 45 MWh de electricitate, conform portalului de monitorizare FusionSolar. Panourile fotovoltaice, deși momentan nu exportă surplusul de energie în rețeaua electrică, vor deveni prosumatori în lunile următoare. Capacitatea totală de producție a acestor instalații este de 340 kW, constând în 52 de sisteme cu o putere de 6,15 kW fiecare, și un sistem cu o putere de 14,35 kW.

Inițial, obiectivul asociației a fost conștientizarea beneficiilor energiei regenerabile pentru beneficiari. În faza a doua a proiectului, Asociația Din Drag și Dor Pentru Comunitate are în plan organizarea unei campanii de educare despre energia regenerabilă, sub forma unei caravane. Reprezentanții asociației vor vizita comunitățile beneficiare și vor oferi informații despre performanțele sistemelor fotovoltaice, impactul lor și avantajele imediate.

Aceste instalații fotovoltaice au fost montate pe acoperișurile a 15 grădinițe, 19 școli, trei licee, șase cămine culturale, cinci dispensare, o mănăstire, o sală de sport, un centru educațional și două organizații non-guvernamentale. Astfel, atât comunitățile școlare cât și entitățile culturale și sociale au acces la energie curată și durabilă, contribuind astfel la reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Preocupările Renovatio pentru a susține proiecte în domeniul sustenabilității și ESG (Environmental, Social, Governance) datează de mai bine de 10 ani. În acest interval de timp, ecosistemul de companii a oferit finanțare și consultanță pentru numeroase organizații non-guvernamentale, care au implementat peste 300 de proiecte caritabile în domenii variate, cum ar fi protecția mediului, educația copiilor și tinerilor, sau cultura.

Renovatio se numără printre pionierii industriei de energie regenerabilă din România și dezvoltă un ecosistem complet de proiecte majore în domeniul regenerabil, având o experiență de peste 18 ani în dezvoltare, EPC, generare, comercializare, furnizare și gestionare a activelor din sectorul energiei regenerabile, ceea ce îl poziționează ca un actor de încredere pe piața energetică din România și dincolo de granițele acesteia.

Asociația Din Drag și Dor Pentru Comunitate a fost înființată în 2020 și este condusă de Ionuț Procop. Activitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare