6 Miliarde de Euro pentru dezvoltarea Sistemului Medical din România

SĂNĂTATE. Într-o prezentare în fața Comisiei Europene, Secretarul de Stat Alexandru Rogobete a detaliat planurile de dezvoltare a sistemului medical românesc, beneficiind de fonduri consistente de la Bruxelles. Prioritățile acestei inițiative vizează îmbunătățirea accesului la servicii de diagnostic și tratament pentru pacienții cu afecțiuni grave precum cancerul, AVC, politraumă și arsuri grave.

Capacitatea actuală a sistemului medical românesc de prevenție, diagnostic și tratament pentru oncologie, AVC și infarct miocardic acut în fiecare regiune a fost analizată în detaliu de către Secretarul de Stat. Ministerul Sănătății a pus în mișcare dezvoltarea planificată a domeniilor prioritare, adaptându-le la nevoile identificate în fiecare regiune și segment prioritar.

„Dezvoltarea infrastructurii sistemului medical de sănătate necesită, în primul rând, cunoașterea și conștientizarea cu responsabilitate a situației actuale. Aceasta reprezintă o condiție esențială pentru un plan logic de investiții care să răspundă nevoilor actuale de servicii de sănătate. Sistemul trebuie dezvoltat ca un întreg unitar. Nu putem dezvolta doar anumite componente, deoarece asistența medicală reprezintă un întreg, iar dacă o verigă nu funcționează, de cele mai multe ori întregul sistem este blocat”
, a declarat Secretarul de Stat Alexandru Rogobete în fața comisarilor europeni.

Echipa Ministerului condus de Alexandru Rafila a finalizat în această vară Strategia Națională de Sănătate pentru perioada 2023-2030 și Planurile de Dezvoltare Regională. Pe baza acestor documente programatice, Comisia Europeană va acorda finanțarea necesară pentru atingerea tuturor indicatorilor de dezvoltare a sistemului medical.

În ultimii doi ani, Ministerul condus de Alexandru Rafila a investit peste 5 miliarde de lei în spitalele din România. Documentele programatice prezentate astăzi Comisiei Europene includ o mapare a serviciilor medicale existente în domenii prioritare precum oncologia, pacienții cu AVC, politraumă, arsuri grave, și identificarea nevoilor pentru echilibrarea capacității de răspuns a sistemului medical din România. Un total de aproximativ 6 miliarde de euro vor fi finanțați de Comisia Europeană pentru transformarea sistemului medical românesc.

Această inițiativă reprezintă o șansă semnificativă de îmbunătățire a sistemului medical din România, asigurând un acces mai ușor la serviciile de diagnostic și tratament pentru pacienții cu afecțiuni grave, și se aliniază cu obiectivul general de a asigura servicii medicale de calitate pentru toți pacienții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare