Învățământul profesional și tehnic se va desfășura exclusiv în sistem dual din anul școlar 2029-2030

EDUCAȚIE. Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că, începând cu anul școlar 2029-2030, învățământul profesional și tehnic din România se va desfășura exclusiv în sistem dual. Această schimbare vine odată cu noile legi ale educației și va oferi tinerilor șansa de a ajunge la orice nivel de calificare sau de studii în același sistem.

Ministrul Deca a subliniat importanța acestui pas crucial în dezvoltarea sistemului de învățământ din România, care este menit să ofere oportunități egale și relevante pentru toți elevii. Reforma va permite fiecărui copil să își exploreze potențialul și să-și dezvolte abilitățile în conformitate cu nevoile sale individuale.

În contextul acestei reforme ambițioase, Ministrul Educației a apreciat deschiderea Președintelui Federației Industriașilor din Austria, domnul Georg Knill, pentru a colabora în vederea schimbului de bune practici între cele două țări în ceea ce privește organizarea, funcționarea și dezvoltarea învățământului dual. Această colaborare ar putea să aducă beneficii semnificative pentru dezvoltarea educației în România.

Ministrul Deca a subliniat importanța parteneriatului între școli, operatorii economici și autoritățile locale în această inițiativă. Această colaborare va contribui la alinierea specializărilor educaționale cu cerințele pieței muncii și va oferi tinerilor mai multe șanse de a se integra cu succes pe piața muncii.

Această schimbare majoră în sistemul de învățământ din România are potențialul de a oferi tinerilor români un viitor mai promițător și de a susține dezvoltarea economică a țării. Cu determinare și colaborare, se poate construi un sistem de educație care să pună în centrul său nevoile și aspirațiile fiecărui copil. #Împreună, putem crea viitorul educației românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare