7 IUNIE – Ziua mondială a alergării

SPORT. Pregătiți-vă și puneți picioarele în mișcare, deoarece prima zi de miercuri din iunie este Ziua mondială a alergării – pe 7 iunie anul acesta. Indiferent dacă sunteți un alergător obișnuit sau un pic novice, nu contează, această sărbătoare are ca scop să ne inspirăm unii pe alții să ducem un stil de viață mai activ, indiferent de distanța parcursă. Această sărbătoare este deschisă și gratuită pentru toată lumea. Pur și simplu luați pantofii de alergare, o sticlă de apă și puneți-vă picioarele în mișcare!

Ziua mondială a alergării a început în Statele Unite în 2009, deși la acea vreme era denumită Ziua națională a alergării. Ziua globală de alergare inaugurală a avut loc la 1 iunie 2016. În acea zi au participat peste 2,5 milioane de alergători din 177 de țări diferite, care au alergat între ei aproximativ 9,2 milioane de mile. Rămânem fără suflare doar gândindu-ne la atâta alergare.

Această zi are ca scop să îi facă pe toți să se miște și să fie mai activi și să promoveze nu doar beneficiile alergării pentru sănătatea fizică, ci și cele pentru sănătatea mentală, cum ar fi reducerea anxietății.

Cursa Million Kid a devenit, de asemenea, o parte importantă a Zilei mondiale a alergării. Aceasta este divizia pentru tineri a Global Running Day și are ca scop participarea a peste un milion de copii din întreaga lume. Făcând fitnessul distractiv, ei speră să inspire generațiile noastre viitoare să rămână sănătoase și în formă.

Global Running Day 2020 a devenit mai dificilă din cauza pandemiei globale COVID-19. În condițiile în care unele dintre evenimentele tradiționale au fost suspendate din cauza recomandărilor de distanțare socială, mulți au participat cu o echipă virtuală sau au participat la “Tag 1 Challenge” pe rețelele de socializare.

Dacă sunteți în căutarea unui plus de motivație, atunci nu căutați mai departe, Global Running Day este aici pentru a rămâne și există o comunitate uriașă care să vă ofere acel plus de combustibil în picioare.

Global Running Day își propune să încurajeze oamenii să alerge mai mult și, în esență, să ducă un stil de viață mai activ. Ziua este centrată în jurul alergării, dar nu este neapărat doar atât. Poate fi orice, de la plimbarea câinelui, cursele cu copiii sau participarea la maratoane. Sărbătoarea este destul de nouă, așa că nu există tradiții consacrate, dar atâta timp cât alergi și te distrezi, totul este bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare