A 10-a ediție Art Safari la București – 23 septembrie-11 decembrie 2022

ARTĂ. Cea de-a zecea ediție Art SafAri, care va începe pe 23 septembrie la Palatul Dacia-România din București, va prezenta în pavilionul său internațional o expoziție dedicată artei pictorului peisagist englez John Constable.
 
Expoziția Seeking Truth: The Art of John Constable, curatoriată de Dr. Emily Knight și Katharine Martin, acoperă lucrările lui Constable și din colecția sa. Este organizat de Victoria and Albert Museum din Londra (A Victoria & Albert Exhibition – Touring the World).
 
Publicul va putea vedea lucrări de Albrecht Dürer, Rembrandt van Rijn, Claude Lorrain, William Turner, Thomas Gainsborough și Jacob van Ruisdael.
 
Pavilionul internațional va prezenta și expoziția Korean Beauty in Poster Art by Byoungil Sun. Spectacolul este organizat în parteneriat cu Ambasada Coreei de Sud în România și este menit să vizeze publicul din ce în ce mai tânăr al evenimentului.
 
Pavilionul României include expoziția Ștefan Popescu. Travel Stories, curatoriat de Dr Elena Olariu și organizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. Acesta invită publicul să redescopere opera „unul dintre principalii pictori ambulanți ai artei românești”.
 
Tot în pavilionul României se află și expoziția Lilian Theil. O bătrână zâmbitoare, îngrijită de Raluca Ilaria Demetrescu. Expoziția va pune în centrul atenției un artist unic, care în prezent locuiește și lucrează în Sighișoara. „Reflexive și profund filozofice, creațiile cusute, desenate și pictate cu ac ale lui Lilian Theil spun povești despre viață și moarte, istoria locală și europeană, secole și accidente, tinerețe și bătrânețe, decădere și speranță, decență sau deportare și tortură, credințe. și ironie”, se arată într-o prezentare a expoziției.
 
Mihai Mureșan. Lucruri mici este o altă expoziție în pavilionul României, curatoriată de Dr Ioan Sbârciu. Prezintă lucrările artistului care face parte din noua generație de pictori neorealiști formați la școala de pictură clujeană.
 
La începutul acestui an, Art Safari a anunțat că va organiza două sezoane expoziționale în 2022. Ediția care tocmai s-a încheiat a prezentat o expoziție dedicată pictorului român Theodor Aman; expoziția Picasso, Dali & Falla – Le Tricorne; Roșu, Galben și Albastru, cu lucrări ale artistei Irina Dragomir; o expoziție de fotografie cu lucrări ale fotojurnalistei germane Barbara Klemm; și o expoziție dedicată artistului avangardist Marcel Iancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare