A 43-a aniversare Sibiu Jazz Competition 2022

MUZICĂ. Comunitatea Internațională de Jazz își îndreaptă privirea către Sibiu între 2 și 3 decembrie (sâmbătă și duminică), când tineri artiști extrem de talentați vor evolua pe scena Sălii Thalia de la Filarmonica de Stat, în cel mai important concurs de jazz și muzică improvizată din România, încă din 1979.

Young jazz are proiecte muzicale cu care poate fi mândru și care pot încânta publicul jazz național și internațional. Vă invităm să descoperiți trupele tinere europene care se vor întrece în ritmul și spiritul jazz-ului:

– Three Fo(u)r Two (România)
– Cvartetul Arthur Possing (Germania, Franța, Luxemburg)
– Simbioza 5 (Ungaria)
– Stefan Stoianovici TRIO (România)
– Aniello De Sena (Italia)

„Concursul de Jazz de la Sibiu este mai nou, mai tânăr ca niciodată. Deși îl ținem de 43 de ani, se pare că jazz-ul nu are o vârstă cronologică, clasică, ci parcă întinerește constant. Suntem mereu placut surprinși de cât de bogat este jazzul și, în special, cât de mult îmbogățește, înnobilează viața omului. Prin muzica jazz, omul învață să respire pentru prima dată cu tot sufletul. Această respirație este și spiritul pe care trupele îl aduc, îl creează pe scenă spre bucuria și entuziasmul nostru. Suntem într-o competiție pentru a fi mai buni, atât în ​​muzică, cât și în viață, iar jazzul este spațiul dintre cei doi care ne duce pe tărâmul devenirii artistice. Îi aștept pe toți iubitorii de jazz din Sibiu să întinerească alături de noi pe scena Sălii Thalia de la Filarmonica de Stat”, spune Simona Maxim, directorul Festivalului & Competiției de Jazz Sibiu.

Concursul de Jazz de la Sibiu este cel mai important concurs de jazz și muzică improvizată din România, începând cu anul 1979. Importanța sa este dată de cultivarea unei comunități de jazz și de tinerele talente care s-au remarcat în acest gen muzical, deschizând calea unui segment educat în spirit jazz cu o pasiune profundă pentru muzică.

Biletele sunt disponibile aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare