A CÂȘTIGAT – Actorul Richard Balint, premiul UNITER pentru rolul Mr. Lockhart din spectacolul Teatrului Naţional Târgu Mureș

0
435
Richard Balint, laureat Premiile UNITER 2019

DISTINCȚIE. Aseară, în cadrul Galei Premiilor UNITER, eveniment desfășurat la Teatrul Național Cluj-Napoca, actorului bihorean Richard Balint i-a fost decernat la premiul UNITER pentru “Cel mai bun actor în rol secundar”, pentru rolul Mr. Lockhart din spectacolul „Navigatorul” de Conor McPherson (regia Cristian Juncu, spectacol al Teatrului Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”).

 

Pentru acest premiu au mai fost nominalizați şi Alexandru Jitea pentru rolul Mitch din spectacolul “Un tramvai numit dorinţă” de Tennessee Williams, regia Claudiu Goga, de la Teatrul Metropolis din Bucureşti, şi Ionuţ Vişan pentru rolul Medvedenko din spectacolul “Pescăruşul” de A.P. Cehov, regia Andrei Şerban, Unteatru din Bucureşti.

 

Richard Balint este actor al Teatrului Regina Maria din Oradea, și colaborează cu Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”. El a mai fost de două ori nominalizat la Premiile UNITER, pentru roluri jucate în piese montate la teatrul orădean: în 2006, pentru rolul doctortului Caius din „Nevestele vesele din Windsor” după William Shakespeare (direcţia de scenă Victor Ioan Frunză) și în 2016, nominalizat la “Cel mai bun actor în rol principal” pentru rolul Gorge din „Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas” de Denis Kelly (regia lui Bobi Pricop).

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ