JUSTIȚIE – Doi judecători mureșeni, demers pentru promovarea la instanța supremă

EXAMEN. Astăzi, 15 mai, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), 18 judecători (dintre care doi mureșeni) susţin interviul pentru promovarea la trei secții (Penală, Civilă și Contencios Administrativ și Fiscal) ale instanței supreme, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Cei doi judecători care au inițiat demersul pentru promovarea profesională la instanța supremă a României sunt Nicolae Gabriel Ionaş și Adela Vintilă, ambii judecători la Curtea de Apel Târgu Mureş. Cei doi judecători mureșeni vor susține interviul pentru promovare la Secția Contencios Administrativ și Fiscal a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, acolo unde s-au înscris cei mai mulți judecători (opt).

 

Ionaș este originar din județul Sibiu, absolvent al Facultății de drept a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (1995) – a absolvit și Facultatea de Inginerie din cadrul aceleiași universități (1992) și un master în psihopedagogie (2003) – și a intrat în magistratură în 1995, ca judecător la Judecătoria Sighişoara, traseul său profesional cuprinzând Tribunalul Mureş (1999-2002) și Curtea de Apel Târgu Mureş (2003-prezent).

 

Judecătorul Ionaș a câștigat, în 2005, un proces cu președintele de la acea vreme a Tribunalului Mureș, judecătoarea Marcela Bulzan, care i-a plagiat o lucrare de specialitate, cerându-i despăgubiri de 1 leu și a inițiat demersurile de executare silita a judecătoarei.

 

Judecătoarea Adela Vintilă este originară din județul Mureș, absolventă (în 1996) a Facultății de drept a Universității Ecologice “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș ca șef de promoție (9,37). A intrat în magistratură în 1996, la Judecătoria Târgu Mureș, apoi la Judecătoria Reghin (1997-1999), Tribunalul Mureș – Secția Comercială și Contencios Administrativ (2001-2003), Curtea de Apel Târgu Mureș – Secția Comercială și Constencios Administrativ. A trecut toate examenele de promovare cu medii mari (între 9,97 și 10), iar în perioada 2005-2007 a fost detașată la Ministerul Justiției.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare