A fost dezvăluit exteriorul renovat al renumitului Cazinou din Constanța

TURISM. Peretele exterior orientat spre nord al Cazinoului Constanța a fost complet renovat, panourile de protecție au fost demontate, iar clădirea a fost parțial expusă celor care doresc să o vadă.
 
„Dezvelirea Cazinoului din Constanța, o clădire unică și reprezentativă a României, a cărei renovare este o prioritate pentru Guvern. Renovarea finalizată până acum subliniază monumentalitatea acestei superbe clădiri realizate în stil Art Nouveau. ”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.
 
Ministerul Dezvoltării din România a angajat 90 de milioane de lei (18,4 milioane de euro) pentru renovarea Cazinoului din Constanța. Aceasta presupune lucrări de consolidare, restaurare a instalațiilor, reabilitarea digului, refacerea balustradei metalice originale și multe altele. Renovările sunt făcute păstrând stilul original Art Nouveau al clădirii.
 
 

 
Cazinoul Constanța, un reper al litoralului românesc al Mării Negre, a fost construit între anii 1904 și 1910 la inițiativa regelui Carol I. După inaugurare, vizitatorii au putut juca ruletă, blackjack și baccarat, potrivit Historia.
Avea o sală de biliard, un bufet, o sală de lectură și numeroase alte facilități.
 
În 1916, când Constanța era bombardată, Cazinoul a devenit spital de campanie operat de Crucea Roșie. A fost din nou bombardat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar a fost renovat și a devenit un Palat al Culturii în stil sovietic, un loc public menit să angajeze și să educe muncitorii. Din 1989, clădirea a fost în mare parte abandonată.
 
Momentan, renovarea este pe jumătate făcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare