A fost înființată prima Bancă de Alimente deschisă de o autoritate publică în România

SOCIAL. Într-o premieră națională, România va beneficia în curând de prima Bancă de Alimente înființată oficial de o autoritate publică. Proiectul, care va fi deschis în luna octombrie, a fost recent aprobat de Consiliul Local Sector 6 și va funcționa sub egida Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6.

Deschiderea oficială și locurile de muncă create
Banca de Alimente din Sectorul 6 va deschide porțile în luna octombrie, după ce consilierii locali au aprobat hotărârea privind înființarea acesteia. „Gata, avem Bancă de alimente! E singura de acest tip din România, deschisă de o autoritate publică,” au anunțat reprezentanții Primăriei Sectorului 6 pe Facebook. Aceasta va funcționa cu personalitate juridică și va fi coordonată de DGASPC Sector 6.

Proiectul va crea aproximativ 70 de locuri de muncă, inclusiv pentru bucătari, șoferi, muncitori calificați pentru manipulare și livrare de marfă, precum și specialiști în logistică. De asemenea, în aceeași locație cu noua cantină socială, pe Calea Giulești 236, se vor angaja și persoane din medii defavorizate, beneficiind de programe de formare profesională.

Ce este o Bancă de Alimente și cum funcționează
O Bancă de Alimente colectează produse alimentare aflate în perioada de garanție, care riscă să nu se vândă, de la marile magazine, producători și distribuitori. Aceste produse sunt apoi preparate și distribuite persoanelor defavorizate fie direct, la domiciliu, fie prin intermediul cantinelor sociale. În Sectorul 6, două dintre cele trei cantine sociale funcționează în parteneriat public-privat.

Beneficiile și impactul proiectului
Înființarea Băncii de Alimente aduce multiple beneficii, printre care:

Combaterea risipei alimentare: Prin colectarea și redistribuirea produselor alimentare care altfel ar fi fost risipite.
Reducerea costurilor de asistență socială: Proiectul va contribui la diminuarea cheltuielilor în domeniul asistenței sociale în Sectorul 6.
Asigurarea hranei calde și sănătoase: Aproximativ 1.000 de copii din programul „Școală după Școală” vor beneficia de o masă zilnică caldă și sănătoasă.
Crearea de locuri de muncă: Se vor crea locuri de muncă noi, inclusiv pentru persoane din medii defavorizate, cu posibilități de formare profesională.
Avantaje pentru operatorii economici: Aceștia pot deduce cheltuielile aferente alimentelor donate către banca de alimente, stimulând astfel implicarea sectorului privat în acest proiect.
Prin acest proiect inovator, Sectorul 6 se poziționează ca un lider în inițiativele de asistență socială și protecție a comunității, având ca obiectiv principal îmbunătățirea condițiilor de trai pentru persoanele vulnerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare