A REUȘIT – În Târgu Mureș, primul transplant de cord din 2019: o reușită a echipei conduse de medicul Horațiu Suciu

0
957

TRANSPLANT DE CORD. După ce anul trecut, echipa de transplant a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureș, condusă de medicul Horațiu Suciu, a efectuat la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) șase transplanturi de cord, miercuri, 20 martie, în România a fost efectuată prima intervenție de acest fel, tot la unitatea din municipiul mureșean.

 

Medicul Horațiu Suciu a precizat, după finalizarea intervenției medicale, care a durat 4 ore și jumătate, că intervenţia a decurs fără probleme și echipa medicală este mulțumită de rezultatul acesteia şi de starea clinică a pacientului.

 

Cel care a primit o nouă inimă este un bărbat în vârstă de 39 de ani din judeţul Mureş. Donatorul a fost o tânără din București, în vârstă de 20 de ani, decedată în urma unui accident rutier. Medicul Suciu a exprimat aprecieri medicilor din echipa care au prelevat inima, precum și familiei donatoarei, precizând că sunt “aproximativ 30 de persoane” pe lista pacienților de a căror viață depinde de un transplant de cord urgent.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here