A REUȘIT – În Târgu Mureș, primul transplant de cord din 2019: o reușită a echipei conduse de medicul Horațiu Suciu

0
1065

TRANSPLANT DE CORD. După ce anul trecut, echipa de transplant a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureș, condusă de medicul Horațiu Suciu, a efectuat la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) șase transplanturi de cord, miercuri, 20 martie, în România a fost efectuată prima intervenție de acest fel, tot la unitatea din municipiul mureșean.

 

Medicul Horațiu Suciu a precizat, după finalizarea intervenției medicale, care a durat 4 ore și jumătate, că intervenţia a decurs fără probleme și echipa medicală este mulțumită de rezultatul acesteia şi de starea clinică a pacientului.

 

Cel care a primit o nouă inimă este un bărbat în vârstă de 39 de ani din judeţul Mureş. Donatorul a fost o tânără din București, în vârstă de 20 de ani, decedată în urma unui accident rutier. Medicul Suciu a exprimat aprecieri medicilor din echipa care au prelevat inima, precum și familiei donatoarei, precizând că sunt “aproximativ 30 de persoane” pe lista pacienților de a căror viață depinde de un transplant de cord urgent.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ