A REUȘIT – Un nou transplant de cord reușit de echipa medicilor mureșeni condusă de Horațiu Suciu, al cincilea din 2019

0
8749

TRANSPLANT DE CORD. La Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş s-a înregistrat al cincilea transplant de cord din acest an realizat cu succes de echipa condusă de profesor doctor Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară.

 

Transplantul cardiac a fost efectuat în seara de 22 septembrie, în urma unei intervenții care a durat circa 4 ore. Inima a fost prelevată de la un băimărean în vârstă de 42 ani, victimă a unui traumatism cranio-cerebral, aflat în moarte cerebrală, iar receptorul a fost un bărbat în vârstă de 52 ani, din judeţul Iaşi, aflat într-o stare extrem de gravă – echipa de anestezie şi terapie intensivă a fost coordonată de dr. Sorin Paşcan.

 

Doctorul Horațiu Suciu a precizat că la momentul intervenției, pacientul era internat, în stare foarte gravă, la Terapie intensivă în Clinica de Cardiologie din Iaşi, iar acum acesta este extubat, se simte bine şi are o evoluţie încurajatoare. Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a subliniat că speră ca în acest an să poată să efectueze împreună cu echipa sa “în jur de 10 transplanturi de cord”.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ