EVENIMENT – Târgu Mureș: „Așteptând să treacă viața…”, un spectacol de dans al companiei franceze Desirate, cu intrarea liberă

0
111

DANS & PERFORMANCE. Vineri, 27 septembrie 2019, de la ora 19.30, la Teatrul Studio din Târgu Mureș (str. Köteles Sámuel nr. 6), compania de dans franceză Desiderate prezintă spectacolul „Așteptând să treacă viața…” – o adaptare după „Metamorfoza”, de Franz Kafka. Este un spectacol generat de noi tehnologii dans-performance, la care spectatorii au intrarea gratuită (pe bază de rezervare la rezervari@teatrulstudio.ro).

 

„Așteptând să treacă viața…” este un spectacol conceput de Silvia Cîrcu (sound-design: Antoine de Rovigo, lumini și decor: Alex Boittin și Raphael Bertomeu) – cu Maude Bouhenic, Marilena Ivan, Marilena Netzker, Ana Squillace, Violaine Bougy – care pornește de la refuzul de a ne integra în spiritul vremurilor, de a ne supune normelor.

 

În nuvela lui Kafka, un angajat afectat de sindromul Burnout trăiește cu părinții și sora lui, fără a găsi o cale de a ieși din starea de nefericire. Într-o dimineață se trezește având corpul unei insecte. Șeful lui vine să-l verifice acasă. De rușine familia sa îl încuie în cameră, apoi îl neglijează până în punctul în care acesta efectiv dispare.

 

În spectacolul „Așteptând să treacă viața…”, prin intermediul corpului, gesturilor și al dansului, spectatorii se confruntă cu absurditatea de a exista într-un mediu capitalist, unde totul funcționează în termeni de rentabilitate și unde compromisurile încearcă să înăbușească dorința de a trăi. Pe măsură ce povestea se derulează, un sentiment de autodepreciere apare, iar râsul devine o modalitate de a accepta lumea în care trăim.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ