Péter Ferenc
Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș

BANII TĂI – Administrația mureșeană controlată de Péter Ferenc scoate din pușculița județului 100.000 de lei pentru a finanța o… masă câmpenescă

Péter Ferenc

PUȘCULIȚA PUBLICĂ. Peste exact o lună, în perioada 25-27 octombrie 2019, la Sovata, în orășelul actualului președinte al Consiliului Județean (CJ) Mureș – Péter Ferenc -, în cadrul uneia dintre numeroasele manifestări culturale, sociale, turistice din Mureș finanțate tradițional din pușculița județului, Festivalul Văii Târnavei Mici (organizat de Asociația Microregională Târnava Mică – Bălăușeri – Sovata și care numai în acest an a fost finanțat cu 80.000 de lei), are loc o „expoziție culinară cu degustare”.

 

Această manifestare se numește Culin-Art Fest. Foarte bine. Practic, e o masă câmpenească, în care unii fac mâncare din banii tuturor, iar alții o mănâncă. Sigur, pentru o aură suplimentară de „importanță socială de interes public” (deși chefurile astea pe bani publici nu-s niciunul de interes public, decât poate de un interes public-electoral în accepțiunea balcanică), organizatorii susțin că manifestarea are ca scop „prezentarea și promovarea artei culinare tradiționale de pe meleagurile Târnavei Mici, cât și dezvoltarea turismului în zonă”.

 

Argumentul a fost suficient pentru a fi finanțat din pușculița publică a mureșenilor cu fix 100.000 de lei. În fine, să fie primit! Oricum, e o picătură într-un ocean de împărțire cu generozitate a banilor județului pe chefuri și ciolhanuri (foarte frumoase, educative și fără de care s-ar prăbuși lumea, bănuiesc – altfel n-ar fi sponsorizate din bugetul județean cu o sumă astronomică, doar în acest an cu mult peste 1 milion de euro).

 

Oameni economi… buni în strategia făcutului praf al unui buget pus la dispoziție de gloată. Așadar, vorba (pleonastică a) comuniștilor: „Poftă bună la masă!”.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare