BANII TĂI – Administrația mureșeană controlată de Péter Ferenc scoate din pușculița județului 100.000 de lei pentru a finanța o… masă câmpenescă

0
460
Péter Ferenc
Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș

PUȘCULIȚA PUBLICĂ. Peste exact o lună, în perioada 25-27 octombrie 2019, la Sovata, în orășelul actualului președinte al Consiliului Județean (CJ) Mureș – Péter Ferenc -, în cadrul uneia dintre numeroasele manifestări culturale, sociale, turistice din Mureș finanțate tradițional din pușculița județului, Festivalul Văii Târnavei Mici (organizat de Asociația Microregională Târnava Mică – Bălăușeri – Sovata și care numai în acest an a fost finanțat cu 80.000 de lei), are loc o „expoziție culinară cu degustare”.

 

Această manifestare se numește Culin-Art Fest. Foarte bine. Practic, e o masă câmpenească, în care unii fac mâncare din banii tuturor, iar alții o mănâncă. Sigur, pentru o aură suplimentară de „importanță socială de interes public” (deși chefurile astea pe bani publici nu-s niciunul de interes public, decât poate de un interes public-electoral în accepțiunea balcanică), organizatorii susțin că manifestarea are ca scop „prezentarea și promovarea artei culinare tradiționale de pe meleagurile Târnavei Mici, cât și dezvoltarea turismului în zonă”.

 

Argumentul a fost suficient pentru a fi finanțat din pușculița publică a mureșenilor cu fix 100.000 de lei. În fine, să fie primit! Oricum, e o picătură într-un ocean de împărțire cu generozitate a banilor județului pe chefuri și ciolhanuri (foarte frumoase, educative și fără de care s-ar prăbuși lumea, bănuiesc – altfel n-ar fi sponsorizate din bugetul județean cu o sumă astronomică, doar în acest an cu mult peste 1 milion de euro).

 

Oameni economi… buni în strategia făcutului praf al unui buget pus la dispoziție de gloată. Așadar, vorba (pleonastică a) comuniștilor: „Poftă bună la masă!”.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here