REPARAȚII – Costurile reabilitării centralei termice a Palatului Administrativ din Târgu Mureș: aproape 900.000 de lei

PALATUL ADMINISTRATIV. Cele două cazane care asigură încălzirea Palatului Administrativ din Târgu Mureș, clădire monument istoric edificată în urmă cu 112 ani, vor fi înlocuite din cauza defecțiunilor și a faptului că, din cauza vechimii de peste 18 ani, acestea funcționează cu randament redus, în regim de avarie, conform unui studiu al sereleului local Proiect (administrat de Simó István).

 

Deși clădirea are funcțiunea de sediu al Instituției Prefectului și a Consiliului Județean Mureș, iar imobilul (care este proprietatea Statului Român) este dat în administrarea Instituției Prefectului, reabilitarea centralei termice va fi finanțată de Consiliul Județean.

 

Costurile totale ale reabilitării centralei termice a Palatului Administrativ sunt de aproape 900.000 de lei (exact: 890.161,75 de lei – sumă care include TVA, echivalentul a peste 187.000 de euro), pentru că, în afară de înlocuirea celor două cazane vechi cu cazane stative în condesanție, se vor înlocui și toate instalațiile termomecanice din centrala termică.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare