Grigore Makkai

TENTATIVĂ – Proiect pentru demiterea viceprimarului Makkai (UDMR), care a pierdut susținerea formațiunii care l-a propulsat în funcție

DEMITEREA LUI MAKKAI. Cei trei consilieri municipali ai POL (Partidul Oamenilor Liberi) Mureș – Radu Bălaș, Pápai László Zsolt și Tatár Lehel – au depus un proiect care vizează demiterea viceprimarului Grigore “Gergely” Makkai din funcția administrativă pe care o deține.

 

Pentru inițierea proiectului (introducerea acestuia în dezbatere) sunt necesare semnăturile a opt consilieri, implicit mai este nevoie ca cinci din cei 10 consilieri municipali ai UDMR, ceea ce n-ar trebui să constituie o problemă în contextul în care liderii mureșeni ai UDMR, dar și cei de la nivel central (chiar președintele UDMR, Kelemen Hunor) au subliniat că Makkai nu mai reprezintă principala formațiune politică a minorității maghiare, ci interesele primarului ALDE Dorin Florea, și că nu l-au exclus din partid pentru că n-au vrut să se facă de rușine prin instanțele de judecată.

 

În raportul de argumentație a hotărârii, necesitatea demiterii lui Makkai din funcția de viceprimar al municipiului Târgu Mureș este motivată prin “dezinteresul total” în privința problemelor gestionate de Direcția de Asistență Socială aflată în subordinea sa directă, excursia pe bani publici în Coreea de Sud (unde a implementat pacea mondială), eșecurile în privința protecției mediului și a faptului că, așa cum a subliniat președintele UDMR Kelemen, s-a transformat în trompeta primarului Florea.

 

Urmărim cu interes desfășurarea evenimentelor, pentru a observa dacă problema Makkai este în UDMR una reală, sau doar una de fațadă, aruncată de liderii formațiunii în ochii propriului electorat. Oricum, situația lui Makkai nu e una foarte comodă, el părând în acest moment un dalmațian al UDMR, în care petele clamate de propriul partid par mai numeroase decât calitățile pentru care a fost desemnat viceprimar.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare