A XVII-a ediție a Turului Ținutului Secuiesc, 9-12 august 2023

EVENIMENT. Competiția va avea loc în cele trei județe secuiești, implicând patru etape în total, însumând 423,5 kilometri, cu participarea a 108 de cicliști din nouă țări. Pentru a asigura siguranța cursei, vor fi impuse restricții de circulație în Miercurea-Ciuc între 10 și 12 august.

Această ediție revine la Ținutul Secuiesc, după ce ediția trecută a avut startul în Debrețin, Ungaria. Evenimentul este clasificat drept categorie 2.2 în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale.

Miercurea-Ciuc va fi centrul desfășurării, iar competiția adună eforturile celor trei județe și orașele reședință. Primarul Korodi Attila a declarat că acest eveniment consolidează parteneriatul strategic dintre aceste entități și că aceasta este cea mai prestigioasă competiție ciclistică din regiune, câștigând tot mai multă popularitate în Europa.

În cadrul acestei ediții, se vor efectua modernizări semnificative în cadrul a 18 instituții de învățământ, inclusiv achiziționarea de mobilier și echipamente IT pentru sălile de clasă, laboratoare și săli specializate. Organizatorul principal, Lukács László, a menționat că sunt înregistrați 108 cicliști din 9 țări. În 9 august, la Sfântu Gheorghe va avea loc prezentarea echipelor și prologul de 4,5 km.

Următoarele etape se vor desfășura între localitățile Sfântu Gheorghe – Covasna – Târgu Secuiesc – Tușnad – Miercurea-Ciuc (10 august, 115 km) și Miercurea-Ciuc – Gheorgheni – Praid – Miercurea-Nirajului – Târgu Mureș (11 august, 158,6 km), urmând de asemenea o etapă între Târgu Mureș – Sovata – Odorheiu Secuiesc – Miercurea-Ciuc (11 august, 145,1 km).

Pe durata evenimentului, vor exista restricții temporare de circulație în Miercurea-Ciuc, inclusiv pe bulevardul Timișoarei în intervalul menționat.
Informații detaliate sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului: https://tourofszeklerland.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare