ABUZ DIN SLUGĂRNICIE – Liberalii din Mureș cer demiterea șefului Jandarmeriei Mureș, Adrian Filipaș

0
3491

REACȚIE – DĂNCILĂ. Într-un comunicat public asumat, PNL Mureș, prin președintele filialei județene, Cristian Chirteș, îi solicită ministrului Administrației și Internelor, Carmen Dan, demiterea de urgență a lui Adrian Tiberiu Filipaș, inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș pentru că acesta, cu ocazia vizitei de lucru (care, de fapt, a fost electorală) a prim-ministrului Viorica Dăncilă (PSD) a amenințat public, cu aplicarea unor sancțiuni contravenționale, un minor, elev eminent la o unitate de învățământ din județul Mureș

 

Conform lui Chirteș, Filipaș a invocat, “fără nicio dovadă, că acesta era organizator pe spațiul public virtual al unei manifestări considerate de inspectorul-șef al Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș drept nelegală”.

 

„Considerăm atitudinea lui Adrian Tiberiu Filipaș drept una nedemnă pentru funcția pe care o deține și apreciem că asemenea personaje aduc un grav deserviciu imaginii Jandarmeriei Române, al cărei principal obiectiv este creşterea siguranţei cetăţeanului, prin întrebuinţarea eficientă a structurilor de ordine publică în zona de competenţă.

 

Excesul de zel al lui Adrian Tiberiu Filipaș, inspector-șef al Inspectoratul de Jandarmi Judetean Mureș, nu poate fi justificat de obediența la care s-a simțit obligat prin simpla prezență, în proximitatea dialogului cu minorul din Târgu Mureș, a premierului Guvernului PSD-ALDE, Viorica Vasilica Dăncilă”, menționează PNL Mureș, prin senatorul Chirteș.

 

De altfel, liberalii mureșeni și-au oferit sprijinul față de elevul minor, în sensul asigurării de asistență juridică, în cazul în care el va fi într-adevăr sancționat contravențional.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ