ABUZ DIN SLUGĂRNICIE – Liberalii din Mureș cer demiterea șefului Jandarmeriei Mureș, Adrian Filipaș

0
3079

REACȚIE – DĂNCILĂ. Într-un comunicat public asumat, PNL Mureș, prin președintele filialei județene, Cristian Chirteș, îi solicită ministrului Administrației și Internelor, Carmen Dan, demiterea de urgență a lui Adrian Tiberiu Filipaș, inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș pentru că acesta, cu ocazia vizitei de lucru (care, de fapt, a fost electorală) a prim-ministrului Viorica Dăncilă (PSD) a amenințat public, cu aplicarea unor sancțiuni contravenționale, un minor, elev eminent la o unitate de învățământ din județul Mureș

 

Conform lui Chirteș, Filipaș a invocat, “fără nicio dovadă, că acesta era organizator pe spațiul public virtual al unei manifestări considerate de inspectorul-șef al Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș drept nelegală”.

 

„Considerăm atitudinea lui Adrian Tiberiu Filipaș drept una nedemnă pentru funcția pe care o deține și apreciem că asemenea personaje aduc un grav deserviciu imaginii Jandarmeriei Române, al cărei principal obiectiv este creşterea siguranţei cetăţeanului, prin întrebuinţarea eficientă a structurilor de ordine publică în zona de competenţă.

 

Excesul de zel al lui Adrian Tiberiu Filipaș, inspector-șef al Inspectoratul de Jandarmi Judetean Mureș, nu poate fi justificat de obediența la care s-a simțit obligat prin simpla prezență, în proximitatea dialogului cu minorul din Târgu Mureș, a premierului Guvernului PSD-ALDE, Viorica Vasilica Dăncilă”, menționează PNL Mureș, prin senatorul Chirteș.

 

De altfel, liberalii mureșeni și-au oferit sprijinul față de elevul minor, în sensul asigurării de asistență juridică, în cazul în care el va fi într-adevăr sancționat contravențional.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here