ABUZIV – Costurile cazării în Cluj pe perioada Festivalului Untold

FESTIVAL. Untold-ul de anul acesta va avea loc în perioada 4 – 7 august. Festivalul de muzică este cel mai mare din România și s-a impus ca un nume cunoscut la nivel internațional.
 
Aproximativ 100.000 de oameni sunt așteptați să participe și să se bucure de cei peste 200 de muzicieni locali și internaționali, printre care Anne-Marie, Claptone, David Guetta, Don Diablo, Kygo, G-Eazy și alții.
 
Cu atât de mulți prezenți, costul locuințelor în Cluj pentru perioada festivalului a explodat.
 
Clujul este deja renumit pentru că are cele mai mari prețuri imobiliare din România datorită statutului său de oraș universitar și concentrării sale de specialiști IT bine plătiți. În perioada Untold-ului, costul șederii în Cluj devine însă prohibitiv.
 
Festivalierii care nu au rezervat încă o cameră sau un apartament pentru Untold se confruntă acum cu nevoia de a cheltui între 2.000-8.000 de lei (circa 400-1.600 de euro) pentru patru nopți.
 
Un studio situat la aproximativ 1,5 kilometri de Cluj Arena, unde are loc festivalul, costă 8.280 RON (1.680 EUR) pentru patru nopți de cazare. Proprietarul său și-a intitulat chiar anunțul „Cazare nepotrivită”.
 
Din acest motiv, o ședere la hotel poate fi de fapt mai avantajoasă pentru vizitatorii festivalului. În timp ce un apartament cu două camere poate costa, în funcție de locație, între 2.369-5.000 de lei, o cameră într-un hotel de patru stele este în jur de 3.400 de lei (690 de euro).
 
Aceeași creștere a chiriilor în timpul festivalului a putut fi observată și anul trecut. Potrivit CEO-ului unei agenții imobiliare, festivalul crește de obicei chiriile în Cluj între trei și cinci ori.
 
O soluție de luat în considerare, mai ieftină și mobilă, este închirierea unei autorulote/camper care începe de la 100 euro/zi (4 persoane).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare