NOU – Bastionul Theresia din Timișoara a fost renovat

TRAVEL. În timp ce Timișoara se pregătește pentru anul Capitalei Culturale Europene, Bastionul Theresia din oraș a suferit un lifting de 1,6 milioane de lei. Consiliul Județean Timiș a spus că acestea sunt cele mai importante reparații efectuate la acest obiectiv turistic în ultimii 12 ani.
 
Construit intre anii 1730-1735, bastionul este o bucata de zid de apărare a vechii Cetăți a Timișoarei. Acesta a fost reabilitat anterior în 2010 printr-un proiect european.
 
În cadrul acestui nou proiect, pavajul din piatră naturală a fost curățat și reparat. Au fost reabilitate și platformele pietonale din lemn, iar pereții au fost reparați. În plus, s-a lucrat și la tencuiala și zugrăvirea exterioară.
 
„Bastionul este acum mai atractiv pentru turiști. Vom avea în 2023 un reper demn de o Capitală Culturală Europeană, un spațiu bine întreținut și bine dezvoltat, așa cum ne place să vedem în marile orașe europene. Nu vom permite ca bastionul să ajungă din nou în aceeași situație. Punem astfel accent pe întreținere pentru că este mult mai eficient și mai ieftin de întreținut decât de reparat”, a declarat Alin Nica – președintele Consiliului Județean Timiș.
 
Bastionul Theresia poate găzdui evenimente (cu echipările aferente provizorii) ca: festivaluri în aer liber, evenimente de promovare de produse expoziționale (arte, modă, flori, cărți, produse culinare, etc). Se va avea în vedere ca activitățile și evenimentele să se desfășoare în intervale de timp care să nu deranjeze vecinătățile și care să nu depășească nivelul de zgomot maxim admis pentru zonă, permis de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare