Acces la sisteme educaționale de Top 10 mondial pentru tinerii din România

EDUCAȚIE. În perioada 30 septembrie și 1 octombrie, va avea loc IUF – The International University Fair la Sala Palatului din București. Acesta este cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei și adună reprezentanții universităților din 12 țări care își propun să prezinte programele de licență, masterat și facilitățile disponibile pentru elevii de liceu și studenții interesați.

Această ediție a IUF, ajunsă la cea de-a 31-a, va găzdui universități și instituții educaționale din Danemarca, Belgia, Italia, Austria, Irlanda, Elveția, Grecia, România, Olanda, Franța, Germania și Finlanda. Notabil, ultimele patru țări se numără printre primele zece țări cu cele mai performante sisteme educaționale la nivel global, conform unui studiu realizat de Study International în iunie 2023. Olanda, care ocupă locul 8 în acest clasament, dispune de universități de cercetare cu prezență în top 250 internațional și oferă peste 2.000 de programe de studiu în limba engleză. Studenții din Olanda pot beneficia și de un împrumut guvernamental care acoperă taxa de școlarizare. Franța atrage studenții cu burse pentru programele de licență, masterat și doctorat, în timp ce Germania se remarcă prin una dintre cele mai ridicate rate de angajabilitate după absolvire din Europa, de aproximativ 92,2%. Finlanda oferă învățământ gratuit, un mediu de învățare inovator și programe bine dezvoltate în domeniul tehnologiei informației.

Evenimentul oferă informații despre peste 5.000 de programe de studiu în domenii variate, precum IT, inginerie, management, business, economie, antreprenoriat, marketing, medicină, psihologie, robotică, zoologie, echitație, sport, cinematografie, criminologie, graphic design, fashion design, film, media production și music production.

În plus, vizitatorii pot beneficia de consiliere educațională și vocațională personalizată pentru a-și ghida alegerile în ceea ce privește domeniile de studiu și universitățile potrivite pasiunilor și aspirațiilor lor. Aceștia pot afla informații despre procedurile de admitere, sursele de finanțare și bursele disponibile.

În paralel cu discuțiile cu reprezentanții universităților, elevii de liceu și studenții au ocazia să participe la conferința YouForum, unde pot interacționa cu peste 35 de profesioniști cu experiență din diverse domenii. Printre invitații speciali se numără Dragoș Petrescu (Președinte City Grill Restaurants), Selly (Antreprenor, producător de filme și creator de conținut), Ana Petcu (Artist), George Moroianu (Fondator Flip.ro) și Maria Carusi (Psiholog clinician).

Această toamnă, IUF – The International University Fair se va desfășura în trei orașe: București (30 septembrie și 1 octombrie), Iași (3 octombrie) și Cluj (5 octombrie). Pentru înscrieri și mai multe detalii, vizitatorii pot accesa site-ul oficial www.iuf.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare