“Acest furt trebuie anchetat”- Cazul licitației prin care Poliția cumpără 600 de BMW-uri de la prietenul președintelui Klaus Iohannis

INVESTIGAȚII. Poliția română a achiziționat de curând 600 de mașini BMW. Probabil că nu doar nouă ni s-a părut suspectă această achiziție și modul în care s-a luat decizia ei…
 
Președintele USR, Cătălin Drulă a reacționat cu privire la acest caz de licitației și a sesizat mai multe instituții, inclusiv Oficiul European de lupta Antifraudă și Parchetul European. Liderul USR acuză că licitația a fost cu dedicație.
 
El a menționat : „Este un caiet de sarcini scris ca să se potrivească un singur model de maşină, vândut de prietenul preşedintelui. Sunt fonduri europene la mijloc şi acest furt trebuie anchetat. Și în acest caz am depus sesizări către autoritățile acre ar trebui să se ocupe de controlul fondurilor. Pe de o parte autoritatea de management, este prima care trebuie să facă activitatea de control. Este încălcată în mod clar directiva euroepană, transpsă și în legislația națională care spune că nu poți face specificații tehnice pentru a restrânge concurența”.
 
„Şi aici e caz clar de corecții financiare şi de sesizare a OLAF. Am sesizat şi noi OLAF şi Parchetul European. Este o obligaţie pe care o are Autoritatea de Management: în momentul în care sesizează suspiciuni de fraudă, să sesizeze DLAF şi Parchetul European. I-am trimis domnului Felix Ardelean, director general care se ocupă de control, o sesizare în acest sens. De asemenea, preşedintele Autorităţii de audit din cadrul Curţii de conturi, preşedintele Curţii de Conturi, precum şi Comisia Europeană, pe doamna comisar Ferreira”, a adăugat liderul USR.
 


 
Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a menționat într-o declaraţie de presă cu privire la această achiziție:
„Pe toată durata derulării procedurii de achiziţie, Poliţia Română a beneficiat de verificarea observatorilor Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice, care, la finalizarea evaluării, au emis avizul conform necondiţionat final – fără de care nu era posibilă semnarea Acordului-Cadru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare