ACHIZIȚIE – Cele 13 farmacii Ecofarmacia din județul Mureș, controlate de producătorul farma BioEel, cumpărate de cei care dețin lanțul Help Net

TRANZACȚIE. Cele 13 farmacii Ecofarmacia din județul Mureș au intrat în posesia grupul german Phoenix, cel care în vara anului trecut a preluat grupul Farmexim (care deținea farmaciile Help Net), în urma unei tranzacții de peste 100 milioane de euro. Practic, Ecofarmacia, una dintre cele mai mari reţele regionale din zona Transilvaniei, a fost cumpărată de germanii de la Phoenix.

 

Conform site-ului oficial, lanțul de farmacii Ecofarmacia deține 33 de unități în 7 județe din Transilvania, peste o treime din acestea, 13, fiind în județul Mureș (9 în Târgu Mureș, 2 în Târnăveni și câte una în Reghin și Ungheni), restul farmaciilor fiind situate în județele Cluj (6), Brașov (5), Sibiu (3), Alba (3), Harghita (2) și Covasna (1). Grupul de farmacii care activează sub brandul Ecofarmacia s-a lasat promovând “valorile farmaciei de cartier”.

 

Reţeaua Ecofarmacia a fost construită de Marius Cherecheş (fost manager al Pharmatech din Târgu-Mureş, Ozone sau PharmaFarm), care acum deține 25,5% din părțile sociale, iar partenerii săi sunt producătorul şi distribuitorul de medicamente din Târgu Mureș BioEel, care deține participația majoritară (60%), şi Ioan Radu Pavel (14,5%), un antreprenor care nu este la prima investiţie în sectorul farma (printre altele, a fost cofondator al Pharmatech Târgu-Mureş).

 

Ecofarmacia, firmă înregistrată în Brașov, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de peste 92 de milioane de lei și un profit net de peste 170.000 de lei, realizat cu 210 angajați. Achiziţia farmaciilor Ecofarmacia de către grupul german Phoenix a fost conformată de Sebastian Ring, managing director Help Net, care a precizat că tranzacția este “un alt pas strategic în creşterea prezenţei noastre pe piaţă din România”.

 

BioEel Târgu Mureș (companie deținută în procente egale, 50%, de Albert Attila – care este şi administratorul firmei – și francezul Jean Stephan Scheftsik de Szolnok) a raportat anul trecut afaceri de peste 373 de milioane de lei și un profit net de aproape 6 milioane de lei, realizat tot cu 210 angajați. Prin noua achiziţie Help Net își extinde reţeaua la 300 de farmacii, după ce luna trecută a mai cumpărat 17 farmacii din Constanţa (Proxi Pharm).

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare