ACHIZIȚII – Investiţii de 31,6 milioane de lei în aparatură de înaltă performanţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

0
118

ALOCĂRI FINANCIARE. În anul 2021, Ministerul Sănătăţii a alocat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş fonduri financiare pentru dotare cu echipamente medicale performante de 31,62 milioane de lei.

 

Aproape 25 de milioane de lei au fost folosiți pentru achiziționarea a 5 incubatoare deschise performante (pentru Secţia Clinică Neonatologie – sunt deja în funcţiune), un angiograf biplan pentru procedură intervenţională cardiovasculară (pentru Secţia Clinică Cardiologie) și un sistem angiograf biplan pentru tratamentul patologiilor neurovasculare şi radiologie intervenţională (pentru Compartimentul de Radiologie Intervenţională) – în locaţiile unde vor fi instalate cele două angiografe, se fac lucrări de amenajare şi aparatura va fi instalată până la începutul lunii decembrie 2021.

 

În noiembrie 2021, Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu peste 6,67 milioane de lei alocările financiare către Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, bani cu care s-au cumpărat: un microscop cu 5 capete, o unitate mobilă de aspiraţie şi decontaminare, o pompă electrică de îmbălsămare în carcasă metalică (pentru Serviciul Anatomie Patologică), 3 aparate de radiologie mobile şi 6 sterilizatoare cu aburi cu capacități de 460 litri, 80 litri şi 40 de litri.

 

Investiţiile în aparatură medicală de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș vizează efectuarea unui act medical de cea mai înaltă calitate, creșterea satisfacției pacienților şi siguranței actului medical, a precizat Mariana Cernat, managerul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ