ACORD – Romgaz a cerut prelungirea acordurilor pentru exploatarea a patru perimetre de gaze naturale din județul Mureș

0
202

DECIZIE. Guvernul va prelungi până în anul 2027 acordurile semnate între Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) și producătorul de gaze Romgaz pentru 11 perimetre de exploatare de gaze naturale concesionate, patru dintre acestea fiind pe teritoriul administrativ al județului Mureș. Respectivele acorduri se referă la exploatarea perimetrelor Păingeni, Saușa, Zau de Câmpie – Saulia și, Săbed, care urmau să expire în perioada 2018-2020.

 

Conform calculelor ANRM, prelungirea celor 11 acorduri va aduce la bugetul de stat o sumă medie de 15,1 milioane lei pe an din redevențele percepute Romgaz – conform legii, redevențele sunt calculate din veniturile obținute de Romgaz din vânzarea gazelor naturale extrase de pe respectivele perimetre.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ