ACORD – Șefii administrațiilor din Mureș, Harghita și Covasna, pas spre cooperarea cu regiunea autonomă Tirolul de Sud

0
1652
Foto: covasnamedia.ro

OFICIAL. Joi, 21 februarie, în organizarea Consiliului Județean Covasna, președinții consiliilor județene din Mureș, Harghita și Covasna și guvernatorul adjunct al Guvernul Autonom al Provinciei Bolzano, Tirolul de Sud (Italia) au semnat o declarație de intenție privind elaborarea Acordului Comun de Cooperare între Tirolul de Sud (regiune autonomă din Italia) și cele trei județe din România, în contextul “avantajelor autonomiei teritoriale”.

 

Documentul a fost semnat de Tamás Sándor (președintele Consiliului Județean Covasna), Borboly Csaba (președintele Consiliului Județean Harghita), Péter Ferenc (președintele Consiliului Județean Mureș) și Daniel Alfreider (guvernatorul adjunct al Guvernul Autonom al Provinciei Bolzano, Tirolul de Sud) – regiunea autonomă Tirolul de Sud este componentă a provinciei Trentino-Alto Adige, situată în extremitatea nordică a Italiei, la granița cu Austria.

 

Conform oficialilor semnatari ai documentului, scopul Acordului, înscris în declarația de intenție, este „de a spori dezvoltarea economică regională, cooperarea și schimb de bune practici în următoarele domenii principale: educație, turism, agricultură, sisteme de cooperare, branduri locale și regionale”.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ