Actualizare Windows 11 blochează PC-uri imediat după instalare

IT. Actualizarea denumită KB5039302 pentru Windows 11 a cauzat probleme semnificative pentru anumite configurații de PC-uri, lăsându-le inutilizabile. După instalarea acestei actualizări, sistemele afectate intră într-un ciclu nesfârșit de reporniri, împiedicând utilizatorii să le folosească.

Problema de compatibilitate

Distribuită prin serviciul Windows Updates, această actualizare a fost aplicată automat atunci când utilizatorii au comandat oprirea sau repornirea PC-ului. Potrivit site-ului Windows Health Dashboard, problema este legată de compatibilitatea cu anumite configurații ale Windows 11, în special versiunile client 22H2 și 23H2.

PC-urile de serviciu, administrate de companii care folosesc mașini virtuale și soluții de virtualizare imbricată, precum CloudPC, DevBox și Azure Virtual Desktop, sunt cele mai afectate. Microsoft a oprit distribuirea actualizării pentru a evita răspândirea problemei, dar nu a oferit soluții concrete pentru PC-urile deja nefuncționale.

Declarațiile Microsoft

Microsoft a recunoscut problema și a emis un comunicat:

„După instalarea actualizărilor lansate pe 26 iunie 2024 (KB5039302), este posibil ca unele dispozitive să nu pornească. Sistemele afectate pot reporni în mod repetat și necesită operațiuni de recuperare pentru a restabili utilizarea normală. Investimăm pentru a stabili condițiile precise în care se poate declanșa această problemă. În timp ce investigația noastră este în desfășurare, întrerupem oferirea acestei actualizări prin Windows Update și Windows Update for Business.”

Avertizări pentru utilizatori

Microsoft avertizează utilizatorii care folosesc software de tip mașină virtuală pe PC-urile personale să evite aplicarea patch-ului KB5039302 până la implementarea unui remediu oficial. De asemenea, bug-ul este mai puțin probabil să afecteze configurațiile echipate cu versiunea Windows 11 Home, deoarece virtualizarea este mai puțin comună în mediile domestice.

Această actualizare problematică subliniază importanța testării riguroase a patch-urilor înainte de lansare, mai ales când acestea pot afecta grav funcționarea sistemelor utilizatorilor. Utilizatorii sunt sfătuiți să fie precauți cu actualizările automate și să urmeze îndeaproape comunicările oficiale ale Microsoft pentru a evita probleme similare în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare