ACUM – Echipa dr. Horațiu Suciu pregătește un nou transplant de cord, al șaselea din acest an

0
271

TRANSPLANT DE CORD. Echipa condusă de profesor doctor Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, se pregătește astăzi, 21 octombrie, de un nou transplant de cord. Este cea de-a șasea intervenție de acest tip pe care o vor realiza medicii mureșeni în 2019.

 

Cordul deja a fost prelevat de echipa IUBCvT Târgu Mureș de la un pacient în vârstă de 43 de ani care a suferit un anevrism cerebral și care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgență “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, dar nu a mai putut fi salvat.

 

Echipa de coordonatori de transplant de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a convins familia pacientului decedat să-și dea acordul pentru prelevarea de cord, ficat, rinichi, cornee şi ţesuturi osoase, șase persoane urmând să fie salvate. Transplantul de cord va avea loc astăzi, la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureș.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ