AU REUȘIT, DIN NOU – Al șaselea transplant de cord reușit în 2019 de echipa de medicii mureșeni condusă de dr. Horațiu Suciu

1
10817

TRANSPLANT DE CORD. Echipa medicală condusă de profesor doctor Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, a reușit cel de-al șaselea transplant de cord în 2019, în urma unei intervenții dificile.

 

Așa cum msnews a informat încă din cursul dimineții de luni, 21 octombrie (detalii  AICI), inima a fost prelevată de echipa IUBCvT Târgu Mureș de la un pacient în vârstă de 43 de ani care a suferit un anevrism cerebral și care era internat la Spitalul Judeţean de Urgență “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, dar nu a mai putut fi salvat. Apoi, cordul a fost transportat din Baia Mare în Târgu Mureș cu un avion SMURD.

 

Intervenția chirurgicală de transplant cardiac a depășit ca durată 10 ore, dar dr. Suciu a subliniat că evoluţia pacientului, un bărbat în vârstă de 42 de ani din București aflat într-o stare foarte de gravă de insuficienţă cardiacă și cu o grupă de sânge rară, “este încurajatoare, sperăm în continuare să fie bună”.

 

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a transmis mulțumiri colegilor din echipa de coordonatori de transplant de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, care au convins familia pacientului decedat să-și dea acordul pentru prelevarea de cord, și, ca de obicei, a reamintit că acest al șaselea transplant de cord din 2019 “este un număr foarte mic pentru o ţară, (…) e mult sub posibilităţile noastre”, subliniind că medicii mureșeni și-ar dori să poată să facă mai mult pentru numeroșii pacienţi (foarte mulţi tineri) cu patologii care le pun în pericol viaţa și care trebuie soluţionate prin aceste intervenții chirurgicale de transplant cardiac.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Eu chiar asi dori sa cunosc oameni acestea minunati…am nevoie de operatie la inima care nu sa putut efectua la Cluj din cauza riscului mare…cred ca pt oameni acestea minunati nimic nu e un risc RESPECT

LĂSAȚI UN MESAJ