Adina Vălean prezintă propuneri ambițioase pentru îmbunătățirea drepturilor pasagerilor în transportul european

PROIECT. Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, a prezentat recent un proiect nou în cadrul Comisiei Europene, concentrat pe îmbunătățirea drepturilor pasagerilor. Această inițiativă vizează consolidarea și extinderea drepturilor existente, abordând problemele evidențiate de practicile recente din domeniul transporturilor.

Una dintre modificările propuse implică introducerea unei obligativități pentru autoritățile naționale de a monitoriza activ comportamentul companiilor de transport. Aceasta are ca scop identificarea și corectarea problemelor înainte ca acestea să devină grave, punând un accent deosebit pe standardele de calitate ale serviciilor de transport. Companiile de transport vor fi obligate să facă publice aceste standarde, permițând astfel cetățenilor și autorităților să le monitorizeze și să contribuie la soluționarea eventualelor deficiențe.

Adina Vălean a subliniat, de asemenea, importanța unei abordări standardizate în privința bagajelor de mână și a vânzării de bilete de avion. Se cere industriei să adopte standarde clare și simple privind dimensiunile standard ale bagajelor de mână, facilitând astfel înțelegerea și respectarea regulilor de către pasageri.

Un alt aspect notabil al proiectului este introducerea unei protecții sporite pentru pasagerii care achiziționează bilete prin intermediari. Transparența privind tipul de protecție oferit de intermediar la momentul achiziționării este esențială, asigurându-se că pasagerii sunt complet informați cu privire la eventualele rambursări sau despăgubiri în caz de probleme.

Pentru pasagerii multimodali, cei care combină diferite mijloace de transport, se impune o transparență obligatorie privind tipul de bilet achiziționat. Adina Vălean a subliniat necesitatea clarității în ceea ce privește protecția oferită pasagerului în caz de întârziere sau conexiuni pierdute între diferitele mijloace de transport.

În ceea ce privește pasagerii cu dizabilități sau mobilitate redusă, proiectul propune îmbunătățiri semnificative. Un punct de contact unic va fi stabilit în toate nodurile de transport pentru acești pasageri, iar însoțitorii acestora vor beneficia de călătorii gratuite și poziționare aproape de persoanele pe care le însoțesc.

Aceste propuneri vizează consolidarea drepturilor pasagerilor, sporind transparența și standardele în industria transporturilor, precum și oferind protecție crescută pentru categoriile speciale de pasageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare