Aditya-L1: India își lansează cu succes prima sa misiune către Soare

ȘTIINȚĂ. După ce au scris istorie cu misiunea lor pe Lună, India își îndreaptă atenția spre Soare. Sâmbătă a fost marcată ziua lansării sondei solare Aditya-L1, o misiune ambițioasă ce va purta cercetătorii indieni pe o călătorie spre cea mai apropiată stea a noastră.

Prima sondă solară a Indiei, numită după cuvântul hindi pentru soare, “Aditya-L1”, a fost programată să decoleze la ora 08:50, ora României. Misiunea acestei sonde este de a investiga vânturile solare, fenomene ce pot declanșa perturbări pe Pământ, în special sub forma aurorelor.

Aditya-L1 va parcurge o distanță de aproximativ 1,5 milioane de kilometri într-un interval de patru luni, până la un punct în spațiu cunoscut sub numele de “punct Lagrange”. Aceste puncte sunt caracterizate de echilibrul forțelor gravitaționale, ceea ce permite obiectelor să rămână relativ staționare în această zonă fără a consuma cantități semnificative de combustibil pentru propulsie.

Misiunea Aditya-L1 deschide noi orizonturi în cercetarea spațială a Indiei și oferă oportunități importante pentru înțelegerea fenomenelor solare și impactul acestora asupra Terrei. Cu această misiune, India continuă să demonstreze angajamentul său în explorarea spațiului cosmic și în dezvoltarea tehnologiei spațiale avansate.

Lansarea Aditya-L1 reprezintă un pas semnificativ în domeniul cercetării solare și al monitorizării evenimentelor solare care pot influența viața de pe Pământ. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce descoperiri fascinante vor aduce această misiune spațială în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare