ADR Centru ia măsuri pentru sprijinirea potențialilor solicitanți de finanțare reprezentând mediul de afaceri

COMUNICAT DE PRESĂ. Având în vedere faptul că în spațiul public au apărut semnale privind posibilitatea anumitor entități să depună cereri de finanțare cu ajutorul unor mijloace automate în cadrul apelului de proiecte: PRC/110/PRC_P1/OP1, destinat Intervenției 1.4.1 – Investiții tehnologice in IMM-uri, ADR Centru a adoptat măsura emiterii unui Corrigendum prin care perioada de depunere în cadrul acestui apel se amână pentru intervalul 20 octombrie 2023, ora 12.00 – 20 decembrie 2023, ora 12.00 pentru clarificarea aspectelor semnalate către MIPE.

Ținând cont de informațiile apărute în spațiul public, cu privire la completarea cererilor de finanțare în sistemul MySMIS2021/SMIS2021+, cu ajutorul mijloacelor automate în cadrul altor sesiuni de depunere de proiecte, ADR Centru a sesizat Direcția Coordonare SMIS și IT din cadrul MIPE, cu privire la aceste aspecte.

Precizăm că administrarea operațională a sistemului informatic MySMIS2021/SMIS2021+, inclusiv a aplicațiilor informatice conexe MySMIS2021 și SMIS2021, este în responsabilitatea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Direcția Coordonare SMIS și IT (DCSMISIT), care asigură îndeplinirea atribuțiilor stabilite prin art. 4. al OUG nr. 172/2022. Administrarea tehnică a sistemului informatic MySMIS2021/SMIS2021+, inclusiv a aplicațiilor informatice conexe MySMIS2021 și SMIS2021, precum și găzduirea fizică a echipamentelor hardware ale MIPE aferente sistemului informatic MySMIS2021/ SMIS2021+ sunt în responsabilitatea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

ADR Centru este permanent preocupată de asigurarea și implementarea unui mod de lucru transparent în ceea ce privește accesarea fondurilor europene nerambursabile și de aplicarea tuturor măsurilor pe care le are la dispoziție în sensul asigurării unui tratament egal si nediscriminatoriu tuturor potențialilor solicitanți.

Detalii privind Corrigendumul nr. 3 privind modificarea perioadei de depunere aferente Ghidului pentru Intervenția 1.4.1. Investiții tehnologice în IMM-uri se regăsesc aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare