Adunarea Generală a EOC – spiritul olimpic pătrunde la București într-un moment de mândrie și onoare

SPORT. Sala IC Brătianu din Palatul Parlamentului București a devenit astăzi epicentrul mișcării olimpice europene, găzduind cea de-a 53-a sesiune a Adunării Generale a Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC). Într-o atmosferă plină de spirit olimpic, liderii Mișcării Olimpice Europene s-au reunit pentru a marca începutul acestei importante sesiuni, avându-l ca oaspete de onoare pe Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a fost primul care a luat cuvântul, exprimându-și mândria și onoarea pentru gazduirea evenimentului în România. În discursul său, Covaliu a evidențiat contribuția României la Mișcarea Olimpică, subliniind aniversarea a 110 ani de Olimpism și 100 de ani de la prima medalie câștigată în arena olimpică. El a amintit de marea performanță a sportivilor români, care au adus țara în topul națiunilor olimpice cu cele 309 medalii câștigate până în prezent. În plus, Covaliu a menționat că sportul este considerat o mândrie națională în România și a mulțumit Guvernului României pentru susținerea necondiționată a sportivilor.

Spyros Capralos, președintele EOC, a urmat, subliniind importanța colaborării între CIO și EOC și apreciind gazda excelentă oferită de România. Capralos a evidențiat istoria mândră și profundă a României în ceea ce privește succesul olimpic și a exprimat bucuria sa că Adunarea Generală a EOC este găzduită de București, supranumit “Micul Paris”.

Thomas Bach, președintele CIO, a subliniat, la rândul său, importanța respectării și urmării Agendei 2020+5 a CIO și a evidențiat solidaritatea și responsabilitatea de care a dat dovadă Mișcarea Olimpică în timpul pandemiei. El a apreciat eforturile depuse de toate Comitetele Naționale Olimpice europene în implementarea recomandărilor CIO.

Momentele emoționante ale Adunării au fost marcate de decorarea lui Raffaele Pagnozzi, secretarul general al EOC, cu Ordinul de Merit al EOC, pentru întreaga sa activitate, și dezvăluirea trofeului Janez Kocijančič, creat în onoarea fostului președinte al EOC. Trofeul va fi acordat pentru prima dată celor mai valoroși sportivi din cadrul Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023.

În încheiere, mesajul premierului României, Marcel Ciolacu, a fost transmis Adunării de Mihai Alexandru Ghigiu, șeful cancelariei primului ministru. Premierul a evidențiat importanța sportului în viața națională și a subliniat angajamentul Guvernului României pentru asigurarea celor mai bune condiții pentru sportivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare