„Aeroportul Brașov va fi un „game-changer“ adevărat al întregii regiuni

TURISM. Pe data de 11 Mai 2023, a avut loc în Ghimbav-Brașov, la Angelis Ballroom, conferința europeană Smart Airport Cities, ediția a 3-a. Evenimentul a fost organizat de Primăria Ghimbav și Consiliul Local Ghimbav, în parteneriat cu Asociația Smart City Brașov și sprijinit de Institutul Regiunilor Europene din Salzburg.

Conferința a reprezentat o oportunitate unică de a aduce împreună personalități cheie din domeniul aviatic, afaceri, turism și dezvoltare regională. Cu un număr impresionant de peste 220 de participanți, evenimentul a oferit un cadru propice pentru schimbul de idei și dialogul constructiv.

Printre partenerii-cheie ai conferinței s-au numărat CJ Brașov, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, Agenția Consulară Franceză din Brașov și Alianța Franceză din Brașov. Acești parteneri și-au adus aportul valoros pentru realizarea evenimentului și au susținut dezvoltarea proiectului Smart Airport Cities.

Conferința a fost structurată pe patru paneluri principale, abordând teme esențiale pentru dezvoltarea regiunii Brașov. Panelul 1 a analizat situația geopolitică actuală a regiunii Brașov, oferind o perspectivă asupra contextului global și regional.

Panelul 1 a analizat situația geopolitică actuală a regiunii Brașov, oferind o perspectivă asupra contextului global și regional.

Panelul 2 s-a concentrat pe viziunea mediului de afaceri din România în ceea ce privește dezvoltările din regiunea Brașov. Participanții au avut ocazia să discute despre oportunitățile și provocările în atragerea investițiilor și dezvoltarea durabilă a regiunii.

Dezvoltarea turistică regională prin centre de expoziții și aeroporturi a fost subiectul principal al Panelului 3. Participanții au explorat modalități inovatoare de creștere a turismului prin dezvoltarea infrastructurii adecvate și promovarea destinațiilor regionale.

Primarul Orașului Ghimbav, domnul Ionel Fliundra a subliniat la începutul conferinței importanța pentru regiune si țara proiectul de Centru de Conferințe si Congrese modern de la Ghimbav.

„Centrul de Conferințe si Congrese modern la Ghimbav va fi un proiect geamăn pentru aeroport si astfel vor dezvolta împreuna întreaga regiune atât economic cat si turistic. Așa cum se poate vedea in toata lumea aeroporturile internaționale sunt într-o strânsă colaborare cu centrele expoziționale iar acest lucru ni-l dorim si la Ghimbav mai ales ca avem multe investii din domenii foarte diferite, de la aerospațiale la automotive, la industria grea la HighTech si pana la industria alimentației si la Turism.“

Panelul 4 s-a concentrat pe dezvoltarea regională prin aeroporturi și companii aeriene. A fost abordată importanța conectivității aeriene în stimularea dezvoltării economice și a fluxurilor turistice, precum și strategiile necesare pentru creșterea numărului de destinații și companii aeriene disponibile în regiunea Brașov.

Un moment deosebit al conferinței a fost vizita la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, unde participanții au avut ocazia să vadă infrastructura modernă și să exploreze potențialul de dezvoltare al aeroportului și au fost întâmpinați de tinerii muzicieni din Fanfara de Tineret a Brașovului care au interpretat Imnul României, Imnul Europei și cel al Transilvaniei

„Aeroportul Brașov va fi un „game-changer“ adevărat al întregii regiuni. Prin el se va dezvolta regiunea in primul rând economic prin atragerea a noi investitori din automotive, aerospațiale, IT si turism si va cataliza dezvoltarea celor deja prezenți.

Firmele germane din Tara Barsei au un necesar de peste 10.000 de zboruri pe an, în special in Bavaria si salut astfel anunțul făcut de Dan Air la conferința de a dubla cursele spre Nürnberg si München. Mă bucur sa anunț si parteneriatul oficial intre Oktoberfest Brașov si Dan Air astfel încât sa aducem mulți fani ai vestitului festival bavarez la Brașov.” A declarat organizatorul conferinței, președintele asociației Smart City Brașov, domnul Christian Macedonschi.

 

sursa Tansilvania365.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare