AEROPORTUL TRANSILVANIA – HiSky începe operarea curselor aeriene regulate pe ruta Târgu Mureș – Paris

0
356

HISKY – TÂRGU MUREȘ. Operatorul aerian HiSky din Republica Moldova a anunțat că va începe din 19 decembrie 2021 operarea curselor Târgu Mureș – Paris (Franța) și retur, biletele fiind puse în vânzare.

 

Firma Hisky Europe SRL, care administrează în România operatorul aerian din Republica Moldova, va primi un ajutor de stat de 600.000 euro (aprobat de UE) din bugetul județului Mureș pentru a opera trei curse de linie (regulate), spre destinațiile Paris, Londra și Milano. Toate cele trei destinații vor avea un regim de operare cu o frecvență de două zboruri dus/întors pe săptămână.

 

De asemenea, operatorul aerian low-cost Wizz Air Hungary LTD va primi 550.000 euro ca ajutor de stat din bugetul județului Mureș, acesta mărindu-și frecvența de operare a unor curse cu plecare de pe Aeroportul Internațional „Transilvania” Târgu Mureș. Astfel, spre Budapesta se zboară de 5 ori/săptămână (luni, miercuri, joi, vineri și duminică), spre Roma se zboară de 3 ori pe săptămână (marți, joi și sâmbătă), iar din 15 decembrie se mărește frecvența și spre Memmingen (Germania), destinație care va fi operată de 3 ori pe săptămână.

 

În 7 iulie 2021, Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 1,15 milioane de euro, bani care pot fi plătiți din pușculița județului Mureș pentru a sprijini companiile aeriene afectate de pandemia de COVID-19 să reia sau să înceapă zboruri regulate de la şi înspre Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ