AU CÂȘTIGAT – Unirea Ungheni, victorie la Turda: maurul (Astafei) și-a făcut datoria, din nou

0
100

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 26 noiembrie, pe Stadionul Municipal din Turda (jud. Cluj), în meci contând pentru etapa a 14-a a Ligii a III-a la fotbal, ACS Sticla Arieşul Turda – CS Unirea Ungheni 2018: 1-2 (1-1).

 

Partida, condusă la centru de arbitrul băimărean Kemenes Norbert, a opus echipele de pe locurile 7 (gazdele) și 3 (oaspeții), ambele pe val, după ce gazdele au obținut două victorii în ultimele două etape (ultima, la Cluj, cu Sănătatea, norocoasă, cu golul victoriei marcat în prelungiri), iar oaspeții aveau 4 victorii și un egal în ultimele 5 etape.

 

Unirea Ungheni a început partida fără golgheterul Astafei în teren, cu următorul 11: Vlasa – Pop, Birtalan, Bucur, Moldovan, Ganea, Iuga, Savoaia, Toboșaru, Culda, Cîrloanta.

 

Gazdele au resimțit acut absențele lui Cordoș, Marcu și Budin, plus Manu, accidentat la încălzire (!), iar mureșenii au deschis scorul repede, în minutul 7, pe contra-atac, cu o minge ajunsă la Toboșaru, care nu l-a iertat pe portarul Onciu. Unirea a avut ocazia să se desprindă pe tabela de marcaj, forfeca lui Culda nefiind însă pe spațiul porții, dar de înscris au făcut-o turdenii, în min. 38, prin Cobârzan, care a concretizat din careu o acțiune a lui Verdeș.

 

În repriza a doua, glonțul (șutul lui Dioșan din min. 60, în bară, iar apoi șutul puțin pe lângă poartă a lui Florin Dan) a trecut pe la urechile Unirii Ungheni, dar în min. 69, golgheterul seriei, Victor Astafei, introdus pe teren doar de 3 minute în locul lui Ganea a speculat perfect o minge deviată după șutul lui Toboșaru și a înscris golul care avea să fie cel al victoriei mureșenilor.

 

Gazdele s-au aruncat în atac, însă Florin Dan (min. 79, cu capul, pe lângă poartă) și Chiș (min. 84, bară din lovitură liberă) nu au reușit egalarea, așa că meciul s-a încheiat cu o nouă victorie a Unirii Ungheni.

 

Sticla Arieşul Turda – Unirea Ungheni: 1-2 (1-1), au marcat Andrei Cobârzan (min. 39) / Flavius Toboșaru (min. 8), Victor Astafei (min. 69). În urma victoriei, Unirea Ungheni rămâne pe locul 3, cu 28 de puncte (la distanță de primele două clasate, CS Hunedoara – 40 puncte și Metalurgistul Cugir – 35 puncte), dar în grafic pentru a merge în play off (care se va juca în format tur-retur-tur între primele 4 clasate, cu un total de 9 etape, după care primele două se califică pentru barajul de promovare în Liga a II-a).

 

Etapa următoare, a 15-a, Unirea Ungheni joacă în 4 decembrie, tot în deplasare, una extrem de dificilă, pe Arena CSO, la cea de-a doua clasată, Metalurgistul Cugir.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ