Aeroportul “Transilvania” Târgu Mureș înregistrează creștere semnificativă a traficului de pasageri în luna august 2023

CREȘTERE. Aeroportul “Transilvania” din Târgu Mureș a obținut rezultate impresionante în ceea ce privește traficul de pasageri în luna august 2023, conform unui studiu realizat de Asociația Aeroporturilor din România. Aeroportul s-a clasat pe locul opt în topul lunar al traficului de călători, cu peste 30.000 de pasageri care au tranzitat aeroportul în această perioadă.

Directorul general al Aeroportului “Transilvania” Târgu Mureș, Peti Andras, a explicat că majoritatea zborurilor au avut ca destinație țări străine, inclusiv Grecia, Turcia și Egipt. Performanța impresionantă înregistrată în august 2023 se datorează în mare parte introducerii unor rute aeriene noi și a unor zboruri sezoniere către destinații populare.

Potrivit domnului Peti Andras, aeroportul a înregistrat o creștere semnificativă a traficului de pasageri pe tot parcursul anului 2023, dar în special în sezonul estival. În luna august, aeroportul a atins un record de aproape 32.000 de pasageri, înregistrând o creștere de 60% față de aceeași perioadă a anului precedent și față de anul 2019.

De asemenea, conducerea Aeroportului “Transilvania” Târgu Mureș a exprimat speranța că în anul 2024 se vor rezolva problemele legate de sistarea curselor regulate interne către București, pentru a oferi și mai multe opțiuni de călătorie pasagerilor săi.

Aceste rezultate impresionante ale Aeroportului “Transilvania” Târgu Mureș contribuie la creșterea traficului aeroportuar din România și reflectă tendința generală de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în țară, cu aproape 2,6 milioane de pasageri care au tranzitat cele 17 aeroporturi din România în luna august 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare