AFLĂ – Care este comuna cu cele mai mari venituri din județul Mureș: 14,77 milioane de lei

1
1453

BANII COMUNELOR. În 2018, la nivelul comunelor din județul Mureș, conform datelor oficiale (înregistrate de Direcția pentru Politici Fiscale și Bugetare din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice), cele mai mari venituri totale la bugetul local au fost obținute de Sânpaul, însă cei 14,77 milioane de lei nu au o semnificație deosebită la nivel național.

 

Într-un clasament național aferent veniturilor înregistrate în 2018 de comunele-campioane ale județelor (în care au concurat doar câte o comună din fiecare județ, respectiv cea care a obținut cele mai mari venituri anul trecut), Sânpaul se situează pe locul… 29 din 41.

 

Suma totală a veniturilor este constituită doar într-un procent de puțin peste 20% din veniturile proprii, ponderile semnificative revenind cotelor defalcate ale impozitului pe venit, ceea ce face ca gradul de dependență al comunelor față de Consiliul Județean (care efectuează această împărțire discutabilă) fiind majoră.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ