Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image achiziționează Profi pentru 1,3 miliarde de euro

ACHIZIȚIE. Grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, a realizat o tranzacție impresionantă în 2023, achiziționând rețeaua Profi din România de la MidEuropa Partners, un fond de investiții. Valoarea acestei tranzacții a fost estimată la 1,3 miliarde de euro, ceea ce a marcat cea mai mare tranzacție din istoria sectorului de retail autohton.

Tranzacția reprezintă un moment semnificativ pentru MidEuropa Partners, care realizează al doilea exit cu o valoare de peste 1 miliard de euro în sectorul de retail din Europa Centrală. Robert Knorr, Managing Partner în cadrul MidEuropa, a subliniat importanța strategică a vânzării Profi și a menționat că aceasta consolidează reputația fondului de a genera profituri atractive și lichidități semnificative pentru investitori. De asemenea, a evidențiat valoarea tranzacției pentru regiunea Europei Centrale, care găzduiește companii cu potențial ridicat de creștere în Europa.

Tranzacția este încă în așteptarea aprobării de către autoritățile competente în materie de reguli de concurență și se estimează că va fi finalizată în cursul anului 2024.

Jesper Lauridsen, COO Europa Centrală și de Est, Ahold Delhaize, a subliniat atractivitatea pieței din România și intenția grupului de a contribui la dezvoltarea continuă a pieței locale de retail alimentar. Achiziția rețelei Profi adaugă la rețeaua deja existentă de magazine Mega Image.

Împreună, Profi, cu cele 1.650 de magazine ale sale, și Mega Image, cu aproximativ 1.000 de unități, au înregistrat o cifră de afaceri combinată de 20,3 miliarde de lei în 2022. Comparativ, Lidl a avut o cifră de afaceri de 18,5 miliarde de lei în același an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare