Alarma privind înșelăciunile în timpul campaniilor de reduceri – cum să te protejezi în comerțul online

COMERȚ. Protecția Consumatorilor a emis un avertisment ferm cu privire la potențialele înșelăciuni care pot apărea în timpul campaniilor de reduceri la produsele specifice iernii. Rețelele de socializare sunt inundate cu oferte extrem de atrăgătoare, dar cumpărătorii trebuie să fie vigilenți, deoarece există riscul de a cădea victimă unor falși agenți economici.

În județul Sălaj, s-au înregistrat deja multiple cazuri de cumpărători care au plătit pentru produse, dar care ulterior au primit colete goale sau au fost înșelați în alte moduri. Aceste situații evidențiază necesitatea unei atitudini precaute din partea consumatorilor în timpul perioadelor aglomerate de reduceri și promoții.

Doctorul în economie, Alexandru Tamba, subliniază importanța verificării autenticității ofertelor. El sugerează că este esențial să se urmărească evoluția prețurilor cu câteva luni înainte de campaniile promoționale, pentru a putea compara și evalua corect dacă reducerea de preț este reală sau doar o tactică de marketing.

Pe de altă parte, oficialii Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din Sălaj oferă sfaturi practice pentru evitarea înșelăciunilor în comerțul online. Comisarul Dorel Fechete subliniază importanța informării corecte și complete a consumatorilor despre furnizorul sau vânzătorul de la care intenționează să facă achiziția. Verificarea datelor furnizorului, caracteristicile esențiale ale produsului și solicitarea bonului fiscal sunt recomandări esențiale pentru protejarea intereselor cumpărătorilor.

Prin urmare, înainte de a face achiziții în timpul campaniilor de reduceri, consumatorii ar trebui să fie prudenți și să fie atenți la detalii. Verificarea autenticității ofertelor, informarea completă despre produs și furnizor, precum și solicitarea bonului fiscal sunt măsuri esențiale pentru a evita potențialele înșelăciuni și pentru a face achiziții în condiții sigure și avantajoase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare