Irina Sorescu-Vasile, Ana Lucia Hang

ALEGERI – Irina Sorescu-Vasile, noul președinte USR PLUS Mureș: s-a impus cu doar două voturi în fața fostului președinte USR, subprefectul Ana Lucia Hang

CONDUCERE USR PLUS MUREȘ. Marți, 29 iunie 2021, fostul președinte PLUS Mureș, tânăra Irina Sorescu-Vasile (31 de ani), a devenit noul președinte al filialei județene USR PLUS, câștigând alegerile interne cu doar două voturi în plus în fața Anei Lucia Hang (54 de ani, fostul președinte USR Mureș și subprefect al județului Mureș). Lupta pentru șefia filialei județene USR PLUS a fost extrem de strânsă, Sorescu-Vasile fiind aleasă de 41 din cei 80 de electori cu drept de vot care au exprimat voturi valabile (scor final: 41-39 voturi).

 

Așadar, Irina Sorescu Vasile este noul președinte a USR Mureș – aceasta este denumirea oficială a partidului, în urma fuziunii prin absobție a USR și PLUS, însă cele două partide au convenit, în protocolul de fuziune, să utilizeze public denumirea USR PLUS, până la Congresul Național din toamna acestui an, când, pe lângă conducerea partidului va fi decisă și denumirea acestuia.

 

Până la aceste alegeri interne, Sorescu-Vasile, de profesie economist și președinte al PLUS Mureș (din 25 februarie 2021), era co-președinte al filialei județene unificate, funcție deținută și de contracandidata sa, Ana Lucia Hang.

 

Irina Sorescu-Vasile este licențiată în economie și drept (a absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor de la Universitatea de Vest din Timișoara și Facultatea de Drept și Științe Administrative la Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu), fiind economist la o companie privată din județul Mureș. La alegerile parlamentare din toamna anului trecut, a candidat pentru Camera Deputaților din partea Alianței USR PLUS Mureș.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare