ALEGERI – Județul Mureș, pe locul 2 în țară cu cele mai multe candidaturi din partea unor independenţi: află cine sunt aceștia și unde candidează

CANDIDAȚI INDEPENDENȚI. Județul Mureș, pe locul 2 în țară cu cele mai multe candidaturi din partea unor independenţi, după Brașov (unde s-au înscris în cursa electorală 88 de candidaturi independente) și la egalitate cu Constanța.

 

66 de candidaturi ale mureșenilor au fost înregistrate la birourile electorale din postură de independenți la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Practic, sunt 54 de mureșeni care candidează independent (12 și-au înregistrat candidaturile atât la funcția de primar, cât și la cea de consilier local). Din cei 54, 24 de (mai mult sau mai puțin) independenți candidează (și) la funcția de primar, iar unul la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș.

 

Deși unii dintre candidați sunt, de fapt, reprezentanți ai unor partide politice (exemplul cel mai notoriu fiind al candidatului independent la funcția de primar al municipiului reședință de județ, Soós Zoltán, care a fost propulsat ca și candidat de UDMR și candidează ca independent doar din orgoliile politice ale celorlalte două partide etnice, PPMT și PCM, care au anunțat că-l susțin doar cu această condiție a declarării unei candidaturi independente), numărul mare de independeți merită subliniat, măcar pentru că este atipic într-o competiție care le oferă mult mai puține șanse candidaților intrați în cursă fără o structură de partid în spate.

 

Să-i nominalizăm (în ordine alfabetică) pe mureșenii care candidează independent pentru funcția de primar (cu mențiunea că unii candidați independenți candidează doar pentru funcții de consilier local):

 

Baranyai Robert Janos (Bogata), Mihai Adrian Botezan (Ațintiș), Valer Botezan (Sărmașu), Viorel Bubău (Sântana de Mureș), Ioana Cheregi (Reghin), Doina Coc (Bogata), Maria Cotoi (Cozma), David Gyula Arpad (Mădăraș), Florin Florea (Târgu Mureș), Horațiu Simion Gorea (Târgu Mureș), Imreh Marton (Crăciunești), Kovacs Edit (Cristești), Emil Florin Mocan (Chețani), Dumitru Moldovan (Sântana de Mureș), Vasile Ormenișan (Pogăceaua), Ioan Daniel Pop (Chiheru de Jos), Aurelian Vasile Rus (Rușii Munți), Soós Zoltán (Târgu Mureș), Eugen Ștefan (Sâncraiu de Mureș), Szabo Arpad (Vărgata), Szakacs Janos (Mica), Szekely Ladislau (Mica), Szekely Zoltan (Crăciunești), Chirilă Ilie Tătar (Solovăstru).

 

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș s-a înregistrat o singură candidatură independentă, a actualului primar de Târgu Mureș, Dorin Florea (și el, însă, e susținut politic, acum de Pro România). Pentru funcția de consilier județean nu a fost înregistrată nicio candidatură independentă.

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare