PERFORMANȚĂ – Atletul mureșean Dacian Costea (18 ani), medalie de bronz la Campionatul Naţional de atletism în aer liber

0
298

CAMPIONATUL NAȚIONAL. Sâmbătă, 5 septembrie 2020, în ziua a doua a Campionatelor Naţionale de atletism în aer liber pentru seniori şi tineret (U23), găzduite de Cluj Arena din Cluj-Napoca, atletul mureșean Dacian Costea (18 ani), antrenat la LPS Târgu Mureș de Szabó Ferenc, a cucerit medalia de bronz în proba de săritură cu prăjina, cu 4,60 m.

 

La sfârșitul lunii februarie 2020, atletul târgumureșean (care are dublă legitimare, cu CSM Craiova) s-a clasat pe același loc, 3, în finala Campionatului Naţional de atletism indoor (competiție organizată în Sala de atletism „Ioan Soter” din Complexul Naţional „Lia Manoliu” din Bucureşti), cu 4,70 m, cea mai bună performanță pe care a realizat-o într-un concurs oficial.

 

Și la campionatele naționale în aer liber, Costea, care este unul dintre cei mai tineri concurenți din proba de prăjină, a fost depășit doar de Deliu (SCM Deva) și Stanciu (Rapid) – atleți cu 9 ani, respectiv 8 ani mai mari decât Costea -, podiumul fiind similar cu al competiției de sală din februarie:

 

  1. Andrei Răzvan Deliu (SCM Deva) 4,80 m
  2. Valentin Constantin Stanciu (CS Rapid) 4,60 m
  3. Dacian Costea (LPS Tg. Mureş) 4,50 m.

 

Campionatelor Naţionale de atletism în aer liber pentru seniori, eveniment organizat de Federația Română de Atletism, a reprezentat și criteriul de selecție pentru alcătuirea lotului țării noastre care va participa la Campionatele Balcanice de la Cluj-Napoca, din perioada 19-20 septembrie 2020.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ