ALEGERI – Marius Pașcan (PMP) – Municipiul Târgu Mureș nu performează pentru că are un buget configurat greșit și risipit cu nonșalanță, iresponsabil

ADVERTORIAL ELECTORAL. Bugetul anual al municipiului Târgu-Mureș este de circa 320-330 de milioane de lei. În fiecare an, la configurarea bugetului, invariabil, Primăria previzionează artificial o creștere a veniturilor, pentru a permite angajarea unor cheltuieli cât mai mari. După rectificări repetate de-a lungul anului, se constată că veniturile au fost supradimensionate, că cheltuielile sunt mai mari decât veniturile iar bugetul se află în pagubă și se impune contractarea de împrumuturi. O strategie păguboasă…

 

Din totalul bugetului local, peste trei sferturi, mai exact 77%, sunt bani necesari pentru funcționarea Primăriei și a Consiliului Local Târgu-Mureș cu toate serviciile, direcțiile, SA-urile, sereleurile și instituțiile aflate în subordine sau în administrare. Din banii repartizați funcționării instituționale, peste 30% sunt cheltuieli cu salariile personalului, sporuri, indemnizații, norme de hrană, vouchere de vacanță, contribuții etc. Ca să aveți o imagine mai plastică, constatăm că aproape o treime din banii orașului se îndreaptă către salariile celor vreo 2.000 de angajați ai Primăriei și ai serviciilor subordonate, iar celelalte două treimi din bugetul orașului sunt alocate pentru cei circa 130.000 de cetățeni contribuabili. Echitabil sau nu, ce ziceți?

 

Când cheltuielile funcționale ale administrației publice locale și ale serviciilor subordonate reprezintă mai bine de două treimi din buget, iar cheltuielile cu personalul salariat sunt mai mari decât resursele alocate investițiilor și dezvoltării, este cât se poate de clar de ce municipiul Târgu-Mureș nu poate nici progresa, nici prospera, fiind din perspectivă bugetară permanent în derivă.

În consecință, pentru dezvoltarea și investițiile anuale ale municipiului reședință de județ rămâne mai puțin de un sfert din buget, circa 23%, adică mai puțin decât se alocă pentru plata salariilor personalului angajat.

 

 

Pornind de la cauzele lipsei de performanță la nivelul administrației publice din Târgu-Mureș, din postură de viitor primar am pregătit, împreună cu echipa PMP, soluțiile viabile de redresare a situației și le voi prezenta pe parcursul acestor săptămâni. Analizați cu dreaptă măsură și judecați în cunoștință de cauză. Avem șansa ca, acum, împreună, să REUȘIM să facem mai mult și mai bine pentru dezvoltarea municipiului Târgu-Mureș, pentru prosperitatea și bunăstarea acestui oraș!

 

Marius PAȘCAN (PMP), candidat pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș

 

* Acest material a fost comandat de Partidul Mișcarea Populară – filiala Mureș. Cod unic de identificare: 21200020

1 comment
  1. Ha ha ha.Spune asta cel care aproape 20 de ani facea cu echipa actuala administratie.Singurele activitati in care s-a remarcat au fost demersurile impotriva retrocedarilor pentru etnicii maghiari.Intretimp s-a descoperit ca de furturile din padurile din judetul Mures sunt raspunzatori inspectoratele silvice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare