Leonard Azamfirei

ALEGERI – Leonard Azamfirei, rectorul UMFST din Târgu Mureş, vicepreședinte al Consiliului Naţional al Rectorilor

UNIVERSITAR. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu Mureş, a fost ales în funcția de vicepreședinte al Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) din România, în cadrul unei reuniuni a Plenului CNR (format din 69 de rectori ai universităților românești).

 

Reuniunea Plenului CNR, desfășurată în Brașov, a vizat alegerea noii conduceri și validarea obiectivelor pentru pregătirea mediului universitar la provocările situaţiei epidemiologice şi la standardele de calitate şi cerinţele pieţii muncii.

 

Din conducerea CNR fac parte 19 rectori: un președinte (a fost reales fostul ministru al Educației și prim-ministru interimar Sorin Mihai Câmpeanu – Universitatea de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti), un secretar general și 17 vicepreședinți.

 

Leonard Azamfirei este la al treilea mandat de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, speculând o portiță legislativă: cel de-al treilea mandat este, de fapt, primul mandat în fruntea unei instituții juridic nou înființate UMFST, creată prin fuziunea Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș cu Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș.

 

Andrada VLAS

1 comment
  1. In Romania legile nu sunt respectate.Totdeauna se gasesc portite prin speculatii murdare cu ajutorul juristilor ,avocatilor si magistratilor pentru ca legile sa fie batjocorite si nerespectate.Jertfa facuta (suprimarea Institutului de Medicina si Farmacie si a formarii profesionale ale medicilor maghiar in favoarea unui conglomerat de institutii) a fost prea mare.Conglomeratul fiind institutie de stat va inghitii foarte multi bani publici pe viitor (povara mare pentru oras)iar cetatenii urbei vorbitori de limba maghiara isi vor pierde treptat apartenenta etnica. Nefolosirea limbii materne in studii si practici va duce la asimilarea lor cea ce a si fost SCOPUL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare