ALEGERI LOCALE – Acuzat de șovinism și extremism, Marius Pașcan (PMP): Nu vă lăsați manipulați, trăim împreună în bună înțelegere!

1
803

ADVERTORIAL ELECTORAL. Am văzut că UDMR și-a pus „gorniștii” și agenții electorali să comenteze negativist la toate postările mele. Urmăriți comentariile la majoritatea postărilor mele și veți înțelege cât de tare se tem unii de candidatura mea pentru funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș.

 

Cei în cauză mă acuză, evident la comanda udemeriștilor, că aș fi antimaghiar, șovin, naționalist extremist, fără a putea indica măcar o singură dată când aș fi avut vreo poziție politică separatistă, ostilă la adresa concetățenilor de altă etnie, de instigare a românilor împotriva maghiarilor sau vreo pledoarie pentru segregaționism etnic. Adică, exact ce face consecvent UDMR prin politicienii săi, forțându-se politic și legislativ, programatic agresiv, autonomia teritorială și enclavizarea pe criterii etnice, prin separarea maghiarilor de români de la nivel de creșă, grădiniță, școală și până la absolvirea studiilor de învățământ superior, vehiculându-se manipulatoriu pericolul asimilării minorității de către majoritatea românească.

 

Ca târgumureșean, rămân convins că trebuie să conviețuim împreună cu toate etniile, în bună înțelegere, concordie, armonie și pace. Că se cuvine să ne cunoaștem reciproc și să ne respectăm pluriculturalitatea, care dă valoare și o specificitate unică județului Mureș, că împreună suntem cultural mai bogați și avem obligația morală să perpetuăm spiritul acesta confratern și la nivelul copiilor noștri.

Toți avem totodată datoria de a respecta statul român, constituția și legile României, fără privilegii, fără discriminări. Aceasta este calea în care cred și pe care politic o urmez neabătut. Restul este doar campanie electorală pe care UDMR înțelege ca întotdeauna să o promoveze prin mesaje etnocentriste, exclusiviste, de parcă o singură etnie ar exista în municipiul Târgu-Mureș și județul Mureș iar restul românilor, într-o astfel de abordare, nici nu contează. Așadar, oare cine-i separă etnic și învrăjbește pe cetățeni și de ce?! Ce ziceți?

 

Marius PAȘCAN (PMP), candidat pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș

 

* Acest material a fost comandat de Partidul Mișcarea Populară – filiala Mureș. Cod unic de identificare: 21200020ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. De exemplu: implicarea in impiedicarea retrocedarilor padurilor pentru etnici maghiari (asa zis grofii maghiari)desi se stia foarte bine ca furturile din padurile judetului Mures se datoreaza administartiilor locale si silvice .( ancheta este in desfasurare)De altfel ajunge o comparatie facuta intre starea si suprafata padurilor inainte de 1918 si dupa 1989.Un alt exemplu pentru incitare: UDMR nu a vorbit niciodata de autonomie teritoriala si enclavizare pe criterii etnice cum afirma dansul, ci de autonomie administrativa si culturala cea ce ar fi benefic pe tot teritoriul tarii.Invatamantul pe limba materna nu este o separare cum tine dansul ci un drept constitutional.Oricine din lumea intreaga stie ca pierderea limbii materne inseamna drumul catre asimilare si sfarsitul unei natiuni. Atasamentul etnicilor maghiari de identitate prin ,limba ,istorie cultura nu inseamna separatism si nerespectarea constitutiei si legislatiei tarii.Ca urmare convietuirea etnicilor este posibila doar prin respectarea identitatii reciproce.

LĂSAȚI UN MESAJ