OFICIAL – Două școli din județul Mureș vor începe cursurile exclusiv on-line: află și cum încep cursurile la toate celelalte unități de învățământ din județ

0
2815

ÎNCEPE ȘCOALA – MUREȘ. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Mureș, reunit în ședința extraordinară, a aprobat scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județ pentru începutul anului școlar 2020-2021. Deciziile au fost luate pentru fiecare unitate de învățământ în parte, în urma analizei infrastructurii și resursei umane și cu avizele Inspectoratului Școlar Județean Mureș și Direcției de Sănătate Publică Mureș.

 

Două școli în scenariul 3: on-line

 

O singură unitate din învățământul de stat din județul Mureș, respectiv Şcoala Gimnazială „Pataky-Ágotha” Mădăraş, va începe anul școlar în scenariul 3 (roșu), adică elevii nu vor fi prezenți fizic la cursuri, acestea urmând să se desfășoare exclusiv on-line – cauza este rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu COVID-19, calculată în ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori (au fost 11 cazuri în comuna maramureșeană). De asemenea, o unitate de învățământ particulară (Scoala Postliceala FEG din Târgu Mureș, profil asistent medical) a optat pentru cursuri exclusiv on-line. Pentru cursuri on-line vor fi puse la dispoziție terminale IT.

 

35 de școli și grădinițe în scenariul 2: prin rotație

 

Scenariul 2 (galben) presupune participarea zilnică la cursuri a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni), cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. În județul Mureș vor începe activitatea în scenariul 2 (învățământ prin rotație) 32 de unități din învățământul de stat și 3 din învățământul particular.

 

148 de școli și grădinițe în scenariul 1: normal

 

Scenariul 1 prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție (cursuri normale). În județul Mureș, vor începe anul școlar în scenariul 1 (verde)  134 de unități din învățământul de stat și 14 unități din învățământul particular.

 

Scenariile au fost aprobate de CJSU Mureș, dar evoluția epidemiologică este în dinamică și se poate schimba de la o zi la alta, iar în acest context și scenariile aprobate pentru începerea anului școlar pot fi modificate de câte ori este nevoie. De asemenea, rata incidenței cazurilor la 1.000 de locuitori este actualizată săptămânal.

 

În foto de mai jos (click pentru mărire) aveți lista completă a unităților de învățământ și scenariul adoptat pentru începutul anului școlar 2020-2021.

 

 

 

Andrada VLAS

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ