FOTBAL – Avântul Reghin și Unirea Ungheni încep astăzi, pe terenuri proprii, noua ediție a Ligii a III-a: bonus, detalii despre adversarele echipelor mureșene

ÎNCEPE LIGA A III-A. Ediția 2020/2021 a Ligii a III-a a debutat vineri, 22 septembrie, când au fost programate primele 4 meciuri, niciunul însă din seria 9, în care activează cele două echipe mureșene care activează în Liga a III-a, Avântul Reghin și Unirea Ungheni fiind programate sâmbătă, de la ora 17.00.

 

Avântul Reghin – Industria Galda

 

Avântul Reghin debutează în această ediție a Ligii a III-a pe teren propriu, cu o mai veche cunoștință Industria Galda, fosta colegă de serie din sezonul trecut. Echipa din județul Alba este cea care a eliminat Avântul din Cupa României în 2019, în urma unui meci din etapa națională a IV-a a Cupei României, desfășurat la Galda și încheiat cu 4-3 (2-1) pentru gazde.

 

În campionatul trecut, însă, Industria Galda, aflată acum la al șaptelea sezon consecutiv în Liga a III-a, a fost una dintre echipele salvate de la retrogradare de pandemia de coronavirus, cu un parcurs mai puțin inspirat.

 

Echipa din Alba vine la Reghin fără antrenorul Paul Ciucă, care este la izolare până în 16 septembrie, fiind contact direct al jucătorului Frențiu, dipistat pozitiv cu COVID-19. De asemenea, echipa oaspete are câteva probleme în lot la debutul în actuala ediție a Ligii a III-a, în afară de Frențiu, care este internat în spital, Munteanu fiind accidentat, Baghiu suspendat (din campionatul trecut), iar trei alți jucători (Cernea, Haiduc și Hotea) fiind incerți în urma unor accidentări. Totuși, echipa contează pe aportul lui Medrea și Costea, jucători reveniți de la CSU Alba Iulia.

 

Unirea Ungheni – CS Hunedoara

 

Cea de-a doua reprezentantă a județului Mureș în Liga a III-a, nou-promovata Unirea Ungheni, debutează tot acasă, cu CS Hunedoara, o echipă antrenată de Raul Spătaru, singura din județul Hunedoara care activează într-o grupă fără alte echipe conjudețene.

 

CS Hunedoara are un lot alcătuit bazat pe jucători localnici (așadar omogen, joacă de mult timp împreună) și are ca obiectiv o clasare pe locurile 1-3. Lotul CS Hunedoara este următorul: Portari – Raţ, Lefter, Pădure; fundaşi – Cr. Creciunesc, Mardare, Banac, Kovacs, Radicof, Ciucurescu, Trăşcan; mijlocaşi – Marinca, D. Creciunesc, Herci, Bloj, R. Cristian, Tiric, Cămărăşanu, Casoni, Bujor; atacanţi – Vasinc, Iacob, Kocsis, Bortaş, Chelemen. Antrenorul Spătaru spunea în această săptămână că mai sunt în discuții pentru a transfera încă un junior de la Voluntari.

 

Despre meciul de astăzi, hunedorenii au recunoscut că nu știu mare lucru despre adversarul din județul Mureș, doar că „au bătut la baraj cu 6-1 pe Măgura Cisnădie şi că au în echipă jucători cu experienţă”. De altfel, în etapa a III-a, echipa hunedoreană revine în județul Mureș, pentru meciul cu Avântul Reghin, cele două deplasări (în Reghin și Ungheni) fiind cele mai lungi pentru echipa lui Spătaru.

 

Ediția 2020-2021

 

Vă reamintim că meciurile se desfășoară fără spectatori, iar protocolul medical impus de autorități și FRF pune echipele nu doar în dificultate, ci și la cheltuieli neprogramate și destul de semnificative pentru bugetele din Liga a III-a. De altfel, două din meciurile primei etapte (Sporting Juniorul Vaslui – CSM Bucovina Rădăuţi, din Seria 1, și Gaz Metan Mediaş 2 – CS Gilortul Târgu Cărbuneşti, din Seria 7), au fost suspendate din cauza cazurilor COVID-19, FRF urmând să decidă soarta acestora.

 

În plus, câte un caz de infectare există în cazul mai multor echipe din majoritatea seriilor (am amintit de cazul jucătorului Industriei Galda, care joacă astăzi cu Avântul Reghin), însă cel în cauză a fost izolat, iar restul au primit acceptul să joace.

 

* Foto: alba-sport.ro

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare