Adrian Mureșan, Ovidiu Radian Vasu, Dan Ioan Popșor

ALEGERI LOCALE – Candidații POL la Consiliul Județean și la primăriile municipiilor din județ: bonus, lista aleșilor pentru Consiliul Local Târgu Mureș

CANDIDAȚI POL. Ovidiu Radian Vasu (41 de ani) este desemnat (încă din luna aprilie) candidatul POL (Partidul Oamenilor Liberi) la președinția Consiliului Județean Mureș. Vasu este producător de film. Politic, Vasu a mai activat în PSD, PD-L și PLUS. În administrația publică, Vasu a fost director adjunct al Direcției Finanțelor Publice Mureș (2008-2012).

 

Până acum, 6 formațiuni politice și-au anunțat candidați pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș: UDMR (Péter Ferenc – președintele în funcție și liderul filialei județene), PNL (Ioan Cristian Chirteș – senator, președintele filialei județene), PSD (Vasile Gliga – președintele filialei județene), PMP (Daciana Mihaela Natea), ALDE (Traian Bendorfean – președintele filialei județene), POL (Ovidiu Radian Vasu).

 

Candidatul POL pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș este Adrian Mureșan (45 de ani). Mureșan este absolvent al Facultății de Fizică al Universității București (1994) și doctor în fizică (titlu conferit în 2003 de Universitatea din Chicago – SUA), cu experienţă occidentală atât în domeniul managementului, cât şi al cercetării – acum este antreprenor şi manager pentru o marcă nouă de produse în domeniul iluminatului.

 

Până acum 9 persoane și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș (în ordine alfabetică): Theodora Benedek (PNL); Claudiu Maior (ProRomânia); Adrian Mureșan (POL); Adrian Nemeth-Gherman (USR); Sergiu Papuc (PSD); Marius Pașcan (PMP); Nicolae Dragoș Ploeșteanu (AUR); Nadia Rață (ADN) și Soós Zoltan (independent – susținut de UDMR, PCM și PPMT).

 

Iată și lista completă a candidaților POL pentru Consiliul Local Mureș:

 

 1. Radu Bălaș
 2. Pápai László
 3. Adrian Mureșan
 4. Veress Beáta
 5. Dan Mașca
 6. Szövérfi Péter
 7. Andrei Chebuţiu
 8. Tatár Lehel
 9. Minodora Băltățanu
 10. Boka Andreea
 11. Cătălin Hegheș
 12. Andras Szántó
 13. Andi Gherghe
 14. Györfi Júlia
 15. Cristian Borz
 16. Varga Károly Zsigmond
 17. Bogdan Crainicu
 18. Gál Attila
 19. Andrei Popa
 20. Daniel Pintea
 21. Florin Peterfi
 22. Robert Bodeanu
 23. Ciprian Gligor
 24. Monica Bălaș
 25. Andrei Zaițiu
 26. Silviu Tothpal.

 

De asemenea, în municipiul Târnăveni, POL l-a desemnat candidat pentru funcția de primar pe Dan Ioan Popșor (58 de ani). Popșor este absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații Timișoara (1987) și până în 2007 a fost inginer la Romtelecom. Acum este manager al Siterom (firmă pe care o deține, specializată în sisteme de supraveghere, alarmare, interfonie). Este și membru fondator al Asociației Întreprinzătorilor de pe Târnave.

 

În municipiile Reghin și Sighișoara, POL nu și-a desemnat candidați pentru funcția de primar, încercând să înregistreze la alegerile de luna viitoare doar liste pentru consiliile locale.

 

Cătălin VISCHI, Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare